2024.gada 27. jūlijs

Dita, Marta

Jēkabpilī varēs bez maksas veikt HIV, B un C hepatīta testus

Jēkabpilī varēs bez maksas veikt HIV, B un C hepatīta testus

No 20. līdz 27.maijam visā Eiropā un arī Latvijā norisināsies Eiropas pavasara testēšanas nedēļa, tādēļ Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti aicina iedzīvotājus izmantot iespēju bez maksas un anonīmi veikt HIV, B un C hepatīta testus.

Jēkabpilī eksprestestus anonīmi un bezmaksas HIV; B un C hepatīta, kā arī sifilisa infekcijām Eiropas testēšanas nedēļā varēs veikt Sociālā dienestā, Jaunā ielā 39i, Atkarību profilakses kabinetā. Testus varēs veikt no 20. – 27. maijam, no plkst. 9.00 – 12.00, tālruņa numurs uzziņām - 26823087.


Eksprestestu veikšana punktos ir bezmaksas, anonīma un konfidenciāla, turklāt apmeklētājs pirms un pēc testa veikšanas saņem speciālista konsultāciju. Testa rezultātu iespējams uzzināt jau pēc 20 minūtēm.

No pirksta tiek paņemti pāris pilieni asiņu, un jau pēc 20 minūtēm rezultāts ir gatavs. Tas ir ļoti vienkāršs, ērts un ātrs veids, kā pārliecināties par HIV, B un C hepatīta statusu. Iesakām seksuāli aktīviem cilvēkiem šādu testu veikt reizi gadā.


Latvijā šobrīd kopumā darbojas 28 HIV profilakses punkti, no kuriem eksprestestēšanu veic 27 punkti dažādās Latvijas pilsētās, arī Jēkabpilī.

Atstājiet komentāru