2024.gada 27. jūlijs

Dita, Marta

Pirmdien, 20. maijā visā valstī tiks pārbaudītas trauksmes sirēnas

Pirmdien, 20. maijā visā valstī tiks pārbaudītas trauksmes sirēnas

20. maijā no pulksten 10.00 līdz 10.08 visā Latvijas teritorijā uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu brīdināšanas sistēmas darbību. Šajā laikā skanēs viļņveida signāls, kas norādīs uz pārbaudes norisi, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Pirms trauksmes sirēnu ieslēgšanas lietotnes “112 Latvija” lietotājiem tiks nosūtīts paziņojums, lai testētu lietotnes darbību reālā situācijā. Tas dod iespēju identificēt un uzlabot nepieciešamos lietotnes darbības aspektus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aicina iedzīvotājus neuztraukties, jo šī ir ikgadējā trauksmes sirēnu pārbaude. Ugunsdzēsēji regulāri veic šādas pārbaudes, lai nodrošinātu agrīnās brīdināšanas sistēmas tehnisko gatavību un sadarbību ar plašsaziņas līdzekļiem.

Ukrainas iedzīvotājiem, kuri atrodas Latvijas teritorijā, mobilo sakaru operatori nosūtīs SMS ar informāciju par pārbaudi, lai samazinātu lieku satraukumu.

Tāpat glābēji aicina iedzīvotājus izmantot bezmaksas lietotni “112 Latvija”, kas sniedz plašas iespējas sazināties ar ārkārtas palīdzības dienestiem, kā arī saņemt informāciju par iespējamo apdraudējumu un uzzināt, kā rīkoties dažādās bīstamās situācijās.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2017. gada 8. augusta noteikumu Nr. 440 “Valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas izveidošanas, darbības un finansēšanas kārtība” VUGD veic trauksmes sirēnu gatavības pārbaudi, lai pārbaudītu trauksmes sirēnu darbību un tehnisko stāvokli, kā arī sadarbību ar plašsaziņas līdzekļiem (radio un TV).

Ikviens Latvijas iedzīvotājs, kuram ir viedtālrunis, aicināts lejupielādēt un izmantot jauno bezmaksas lietotni “112 Latvija”, kas lietotājam sniedz vairākas priekšrocības - iespēju piezvanīt vai nosūtīt īsziņu uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112, saņemt paziņojumus par iespējamo apdraudējumu un uzzināt, kā rīkoties dažādās bīstamās situācijās.

Atstājiet komentāru