2024.gada 26. jūnijs

Ausma, Ausmis, Inguna, Inguns

Jēkabpilī ugunsdzēsēji glābēji saukti dzēst degošas riepas Ķieģeļu ielas mikrorajonā

Jēkabpilī ugunsdzēsēji glābēji saukti dzēst degošas riepas Ķieģeļu ielas mikrorajonā

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no 14. jūnija plkst. 6.30 līdz 17. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 15 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste. 

Sestdien neilgi pirms pusnakts Ķieģeļu ielā Jēkabpilī blakus neapsaimniekotai ēkai dega sadzīves mantas un riepas kopumā 50 m2 platībā. 

Sestdien vakarā Dobeles novada Auru pagastā atklātā teritorijā dega atkritumi 6 m2 platībā. 

Svētdien pusdienlaikā Bauskas novada Iecavā dega vieglā automašīna 4 m2 platībā. 

Pēcpusdienā Aizkraukles novada Kokneses pagastā ugunsdzēsēji glābēji izglāba jenotsuni, kas bija iekritis vircas bedrē. 

Plkst. 13.40 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Pumpuru ielu Dobelē, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā uz balkona dega sadzīves mantas 1 m2 platībā. 
Neilgi pirms sešiem vakarā Bauskas novada Gailīšu pagastā dega koka āra tualete 3 m2 platībā. 

Šonakt plkst. 01.48 saņemts izsaukums uz Muldavas ielu Dobelē, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņu telpā dega pastkastītes 2 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja 24 cilvēkus un suni. Trīs cilvēki evakuējās pirms VUGD ierašanās. Plkst. 02.50 darbs notikumā noslēdzās.

Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 137 izsaukumus – 42 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divus uz mežu ugunsgrēku dzēšanu, 60 uz glābšanas darbiem, bet 35 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru