2024.gada 4. jūlijs

Sandis, Uldis, Ulvis

Pagājušajā naktī Jēkabpilī, Tvaika ielā dzēsta degoša dārza mājiņa

Pagājušajā naktī Jēkabpilī, Tvaika ielā dzēsta degoša dārza mājiņa

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma deviņus izsaukumus – vienu uz ugunsgrēka dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājumi. 

Šonakt plkst. 02.11 saņemts izsaukums uz Tvaika ielu Jēkabpilī, kur dega dārza māja 10 m2 paltībā. Plkst. 02.51 ugunsgrēks likvidēts. 

Vakar nedaudz pēc pusdeviņiem no rīta saņemts izsaukums uz Bērzes ielu Dobelē, kur piecstāvu mājas piektajā stāvā uz vēdināšanu atvērtā logā bija iesprūdis kaķis. Ugunsdzēsēji glābēji kaķi atbrīvoja. Nedaudz pirms deviņiem darbs notikuma vietā noslēdzās. 

VUGD atgādina, ka iedzīvotājiem ir jāpieskata un jāparūpējas par saviem mīļdzīvniekiem un mājdzīvniekiem, lai nevērības vai neuzmanības dēļ tie neciestu. Piemēram, dzīvojamo māju iemītniekiem ir jāizvērtē, vai pusatvērts logs neradīs bīstamu situāciju mājoklī dzīvojošajiem kaķiem, kuri dažkārt mēģina izkļūt pa vēdināšanai atstātiem logiem un iesprūst logu ailē.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 75 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 57 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru