2024.gada 6. oktobris

Monika, Zilga, Zilgma

5,17 sekundēs jēkabpiliete Anete uzvar “Lupilu” mazuļu rāpošanas čempionātā (FOTO)

Jēkabpils pilsētas svētku laikā Kena parkā norisinājās jautrais “Lupilu” mazuļu rāpošanas čempionāts, kurā jau otro gadu pēc kārtas tika noskaidroti ātrākie Sēlijas rāpotāji. Savus spēkus 4 metrus garajā sacensību trasē izmēģināja ap 40 Latvijas mazāko sportistu, kā pateicību saņemot dažādas balviņas no čempionāta organizētāja “Lidl Latvija”, portālu Radio1.lv informēja Lidl Latvija pārstāvis Ingars Rudzītis.  

Sīvā cīņā 1. vietu ieguva 11 mēnešus jaunā jēkabpiliete Anete, kas trasīti pieveica 5,17 sekundēs. Ar pāris sekundes simtdaļu atšķirību godpilno 2. vietu ieguva 11 mēnešus jaunā Rebeka no Līvānu novada, finišējot 5,24 sekundēs. Savukārt 3. vietā braši ierāpoja 9 mēnešus jaunā Rūta no Jelgavas ar rezultātu 5,99 sekundes. 

“Uzvara “Lupilu” mazuļu rāpošanas čempionātā ir rezultāts tam darbam, ko Anete ieguldījusi mūsu laukos, kur ir liela teritorija, notiek daudzas interesantas lietas, un viņa visur grib būt klāt – tāpēc viņai ātri ir jārāpo līdzi,” panākumus skaidro 1. vietas ieguvējas Anetes mamma Ketija no Jēkabpils.

2. vietas ieguvējas Rebekas mamma Baiba no Līvānu novada saka: “Ikdienā mēs tēti mājās redzam mazāk, tāpēc uz trasītes finišu Rebeka rāpoja ātri, jo tur sēdēja tētis kopā ar lielo brāli – tā bija viņas galvenā motivācija ātrai rāpošanai.”

“Dzīvojam Jelgavas pusē, un mums diemžēl neizdevās piedalīties Jelgavas čempionāta posmā, taču esam priecīgi, ka Rūtai bija iespēja izmēģināt spēkus manā dzimtajā pilsētā un dalība rezultējās ar godalgotu vietu. To mazajai Rūtai paveikt palīdzēja lielais brālis, kas ātri rāpoja blakus un rādīja māsai piemēru,” norāda 3. vietas ieguvējas Rūtas mamma Renāte no Jelgavas.

Čempionāta rīkotājs “Lidl Latvija” mazās uzvarētājas iepriecināja ar īpašām balvām: 1. vietas ieguvēja saņēma nākotnē ļoti noderīgo skrejriteni, bet 2. un 3. vietas ieguvējas balvās saņēma rotaļlietu komplektus spēlītēm smilšu kastē. Visu uzvarētāju vecāki saņēma “Lidl” dāvanu kartes 30 eiro vērtībā.

Kena parkā notikušajā “Lupilu” mazuļu rāpošanas čempionātā piedalījās gandrīz 40 dalībnieki ne tikai no Jēkabpils, bet arī Līvāniem, Jelgavas un citiem Latvijas novadiem. Mazuļu rāpošanas sacensībās savas prasmes pārbaudīt tika aicināti mazuļi vecumā no 6 līdz 12 mēnešiem un tie, kuri vēl nav sākuši staigāt. Neatkarīgi no sasniegtā rezultāta, čempionāta dalībnieki par savu drosmi un apņēmību saņēma gardas un praktiskas balviņas. 

“Lupilu” rāpošanas čempionāta telts pulcēja ne tikai mazos sportistus, bet arī pilsētas svētku apmeklētājus. Gan mazāki, gan lielāki svētku dalībnieki steidza apskaut un fotografēties ar mīļo “Lupilu” lācēnu. Teltī bija pieejama arī “Lupilu” autiņbiksīšu pārtinamā stacija, nodrošinot, lai sacensību dalībnieki varētu piedalīties rāpošanā bez traucējumiem.

Šogad visos Latvijas novados ir plānoti seši “Lupilu” mazuļu rāpošanas čempionāta posmi, no kuriem nākamais gaidāms Valmieras pilsētas svētku laikā.

Atstājiet komentāru