2024.gada 25. oktobris

Beāte, Beatrise

Ugunsdzēsēji glābēji Gārsenē novāc uz ceļa uzkritušu koku

Ugunsdzēsēji glābēji Gārsenē novāc uz ceļa uzkritušu koku

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma sešus izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu, četrus uz glābšanas darbiem, bet vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Sandra Vējiņa.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Gārsenes pagastu, kur uz ceļa braucamās daļas bija uzkritis koks. Ugunsdzēsēji glābēji koku sazāģēja un ceļa braucamo daļu atbrīvoja. 

Vakar vakarā tika saņemts izsaukums uz Bauskas novada Vecumnieku pagastu, kur dega meža zemsedze 1,5 hektāru lielā platībā. Notikumā VUGD palīdzēja Valsts mežu dienestam. 

Aizvadītajā diennaktī Latvijā tika saņemti izsaukumi, kur cilvēki uz  piepūšamiem matračiem iepūsti ūdenstilpē un saviem spēkiem vairs netiek krastā. VUGD atgādina: piepūšamie matrači un riņķi rada mānīgu drošības sajūtu uz ūdens. Tāpat atgādinājums īpaši rūpīgi pieskatīt bērnus. Matrači, riņķi, uzroči atpūtā uz ūdens – nav droši! Tās ir tikai rotaļlietas un nepasargā no noslīkšanas. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 45 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divus uz mežu ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru