2024.gada 8. septembris

Ilga

Jēkabpilī dzēsts degošs koks, Līvbērzē otro dienu turpinās 1200 siena ruļļu dzēšana

Jēkabpilī dzēsts degošs koks, Līvbērzē otro dienu turpinās 1200 siena ruļļu dzēšana

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 11 izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums, portālu Radio1.lv informēja VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.
 

Otrdienas vakarā Rēzeknes ielā Jēkabpilī dega koks un atkritumi 3 m2 platībā. 


Jau vairāk kā diennakti turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi Jelgavas novada Līvbērzes pagastā, kur noliktavas tipa ēkā 1200 m2 platībā deg apmēram 1200 siena ruļļi. Dzēšanas darbus apgrūtina tas, ka ēka karstuma ietekmē deformējās un tās jumts iegruva, tāpēc dzēšanas darbi jāveic no ārpuses. Siena ruļļus arī nevar nodzēst tos vienkārši salejot ar ūdeni, nepieciešama to izjaukšana, lai ūdens piekļūtu ruļļa iekšienei, kur notiek gruzdēšana. Šorīt darbs notikuma vietā turpinās. 

Plkst. 12.00 saņemts izsaukums uz Loka maģistrāli Jelgavā, kur vienstāva tirdzniecības kioskā dega ledusskapja motors 0,5 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Plkst. 12.33 degšana likvidēta un darbs notikumā noslēdzās.

Vakar no rīta Bauskas novada Iecavas pagastā ugunsdzēsēji glābēji izglāba govi, kas bija iekritusi 1,5 metrus dziļā bedrē. Ugunsdzēsēji glābēji bedri izraka platāku un lēzenāku, tad ar štropēm un cilvēka spēku piecēla govi kājās, kas viņai ļāva pašai iziet no bedres. 

Spartaka ielā Tukumā ar absorbentu savākta degviela, kas 2 m2 platībā bija noplūdusi no vieglās automašīnas. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 54 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājum

Atstājiet komentāru