2024.gada 8. septembris

Ilga

Jēkabpils posteņa glābēji palīdz līdz mediķiem nogādāt avārijā cietušo

Jēkabpils posteņa glābēji palīdz līdz mediķiem nogādāt avārijā cietušo

Glābēji vakar palīdzējuši līdz mediķiem nogādāt ceļu satiksmes negadījumā cietušo, portālu Radio1.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.
 

Plkst.18.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Viesītes pagastu, kur bija avarējusi vieglā automašīna. Glābēji, izmantojot glābšanas dēli, cietušo cilvēku nogādāja līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnai. 


Notikuma vietā ar vinčas palīdzību vieglā automašīna tika novietota uz riteņiem, atvienotas akumulatora klemmes un sakārtota ceļa braucamā daļa.

Savukārt Jēkabpils novada Elkšņu pagastā ugunsdzēsēji glābēji vakar sazāģēja uz ceļa braucamās daļas nokritušu koku un atbrīvoja brauktuvi. 

Jau trīs diennaktis turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi Jelgavas novada Līvbērzes pagastā, kur noliktavas tipa ēkā 1200 m2 platībā deg apmēram 1200 siena ruļļi. Vakar notikuma vietā tika piesaistīts frontālais iekrāvējs, ar kura palīdzību no ēkas abiem galiem izvesti degošie salmu ruļļi, un ekskavators, kas uzsāka ēkas demontāžu, lai nodrošinātu ugunsdzēsējiem glābējiem piekļuvi visiem gruzdošajiem siena ruļļiem.  

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega nojume, divi kombaini, vieglā automašīna, traktora motortelpas pārsegs, elektriskais skrejritenis, riepa, elektrības transformators, elektrības sadales skapis, izolēta kopne, vadi, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, zaru kaudze un piecos gadījumos atkritumi.

VUGD Zemgales reģiona pārvalde pagājušajā diennaktī saņēma 10 izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, savukārt valstī kopumā - 43 izsaukumus - 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru