2024.gada 16. septembris

Asja, Asnate, Dāgs, Dārgs

Viesītes pagastā šorīt ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks, no degošās ēkas evakuējās četri

Viesītes pagastā šorīt ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks, no degošās ēkas evakuējās četri

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 14 izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.
 

Šorīt plkst. 05.45 VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpils novadā Viesītes pagastā no divstāvu dzīvojamās mājas nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji nekavējoties uzsāka ēkas pārmeklēšanu un tās otrā stāva dzīvoklī atrada cilvēku, kuru iznesa ārā. NMPD mediķi konstatēja cilvēka nāvi. No ēkas paši saviem spēkiem evakuējās četri cilvēki. Ugunsgrēkā dega divas dzīvokļa telpas 40 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 07.35. 


Vakar trijos pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jēkabpils novada Krustpils pagastu, kur dega salmu vāli, rugāji un salmu ruļļi kopumā četru hektāru platībā. 

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 64 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet 22 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru