2024.gada 22. oktobris

Irīda, Īrisa

Asares pagastā dzīvojamā mājā ugunsgrēku izraisa degošs dvielis, Viesītē VUGD palīdz pēc avārijas

Asares pagastā dzīvojamā mājā ugunsgrēku izraisa degošs dvielis, Viesītē VUGD palīdz pēc avārijas

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no 18. oktobra plkst. 6.30 līdz 21. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 22 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums, portālu Radio1.lv informēja VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.


Piektdien trijos pēcpusdienā Dobeles novada Tērvetes pagastā pēc kravas mikroautobusa un vieglās automašīnas sadursmes ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnu akumulatora klemmes, sakārtoja ceļa braucamo daļu un nostūma automašīnas no ceļa braucamās daļas. 

Pēcpusdienā Bauskas novada Dāviņu pagastā dega malkas grēda 1 m2 platībā.
 

Vakarā Jēkabpils novada Asares pagastā vienstāva dzīvojamās mājas gaitenī bija dedzis dvielis 0,5 m2 platībā. 


Dobeles novada Bērzes pagastā ugunsdzēsēji glābēji no dīķa izcēla bojāgājušo un nodeva viņu Valsts policijas darbiniekiem. 

Sestdien vakarā Lapskalna ielā Jelgavā dega dārza mājiņa pilnā 9 m2 platībā, bet Jelgavas novada Svētes pagastā – vienstāva dārza mājā dega sega 1 m2 platībā. 
Naktī uz svētdienu Dobeles novada Bēnes pagastā trīsstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. 
 

Svētdien plkst. 14.49 VUGD saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Viesītes pagastu, kur bija avarējusi vieglā automašīna. Ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja cilvēkam izkļūt no automašīnas un nodeva viņu NMPD mediķiem. Notikuma vietā tika atvienotas automašīnas akumulatora klemmes, sakārtota ceļa braucamā daļa un plkst. 15.56 darbs noslēdzās.


Plkst. 15.45 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ausekļa ielu Jelgavā, kur divstāvu neapsaimniekotas dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega sadzīves mantas, jumts un sienas 35 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas otrā stāva izglāba cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Plkst. 19.11 ugunsgrēks likvidēts.

Svētdien neilgi pēc septiņiem vakarā pēc ceļu satiksmes negadījuma Aizkraukles novada Sērenes pagastā ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu. 

Pusnaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz Zirgu ielu Jelgavā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī gruzdēja pie apkures krāsns novietoti sadzīves priekšmeti 0,5 m2 platībā. 

Aizvadītajās diennaktīs visā Latvijā VUGD saņēma 146 izsaukumus – 42 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divus uz mežu ugunsgrēku dzēšanu, 71 uz glābšanas darbiem, bet 33 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru