2024.gada 22. oktobris

Irīda, Īrisa

Jēkabpils novadā bojātas 5419 pastkastītes. Lai sūtījums sasniegtu adresātu, aicina tās sakārtot

Jēkabpils novadā bojātas 5419 pastkastītes. Lai sūtījums sasniegtu adresātu, aicina tās sakārtot

Jēkabpils novadā pastnieki apkalpo 33 086 adreses, kur ikdienā aktīvi tiek izmantotas 27 667 pastkastītes. No tām 5419 ir bojātas, drošām sūtījumu piegādēm neatbilstošas, tostarp nav slēdzamas vai vispār nav uzstādītas, informē Latvijas pasta Komunikācijas un filatēlijas daļas komunikācijas speciāliste Inita Fedko.


Sūtījumu saņemšanai nepiemērotas pastkastītes sastopamas gandrīz katra pastnieka apkalpes teritorijā, un šī ir izplatīta problēma gan pilsētās pie daudzdzīvokļu un privātmājām, gan mazāk apdzīvotos apvidos.

Lai pasta sūtījums droši sasniegtu galamērķi, Latvijas Pasts aicina pievērst uzmanību sev piederošo pastkastīšu stāvoklim – lai tās ir darba kārtībā, ir slēdzamas, lai uz tām ir skaidri saskatāma adrese, dzīvokļa numurs vai mājas nosaukums, juridiskas personas nosaukums, lai pastkastīte atrodas pieejamā vietā un ir atbilstoša izmēra. 

Pastnieku darba pienākumu veikšanu būtiski ietekmē pastkastīšu stāvoklis, tāpēc klienti, kuru pastkastītes neatbilst noteiktajiem kritērijiem, nereti saņem paziņojumus ar aicinājumu tās sakārtot.

Svarīgs ir ne tikai pašas pastkastītes tehniskais stāvoklis, bet arī tās izvietojums. Ja īpašums atrodas pie pievedceļa, tai jābūt piecu līdz desmit metru attālumā no pievedceļa, kur iespējams piebraukt ar automašīnu, netraucējot satiksmi.

Paziņojumi klientiem var tikt piegādāti arī tad, ja līdz šim sūtījumi sasnieguši adresātu – pastnieki regulāri aktualizē šo jautājumu un fiksē gadījumus, kur sūtījumu piegāde kļūst aizvien izaicinošāka.

Ja pastkastītes nav novietotas un noformētas atbilstoši Ministru kabineta noteikumu prasībām, tad pasta pakalpojumu sniedzējam ir tiesības pasta sūtījumus atgriezt sūtītājam, neuzglabājot pasta nodaļā, vai izsniegt pēc pieprasījuma pasta nodaļā, ja sūtījums ir uzglabāts.

Atstājiet komentāru