2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

"Jēkabpils" un "Valmieras" komandām zaudējumi pārbaudes spēlēs (PAPILDINĀTA)

"Jēkabpils" un "Valmieras" komandām zaudējumi pārbaudes spēlēs (PAPILDINĀTA)

Zaudējumus pirmssezonas pārbaudes spēlēs ceturtdien piedzīvoja Latvijas basketbola komandas "Jēkabpils" un "Valmiera".
"Jēkabpils" basketbolisti Kandavā aizvadīja otro maču "Prime" kausa izcīņas gaitā, ar rezultātu 74:79 piekāpjoties Kazahstānas vicečempionei Atirau "Barsi".
Šajā mačā rezultatīvākais ar 18 gūtajiem punktiem bija Pāvels Veselovs, bet 16 punktus pievienoja Mārtiņš Kravčenko. Savukārt pa 14 punktiem sameta Edgars Leja un Jānis Pozņaks.
Savukārt "Barsi" rindās latvietis Reinis Strupovičs izcēlās ar desmit punktiem.
"Zaudējums vienmēr ir nepatīkams, tomēr šajā spēlē jau varēja novērot pozitīvas iezīmes. Komandai sāk veidoties raksturs, tādēļ paradījām daudzmaz saturīgu sniegumu," pēc mača izteicies "Jēkabpils" komandas galvenais treneris Edgars Teteris. "Uzlabojas ne tikai spēle, bet arī spēlētāju savstarpējā sapratne."
Pašlaik "Jēkabpils" komandai traumu dēļ nevar palīdzēt Rinalds Sirsniņš, Oskars Virsis un Mihals Hlebovickis. "Kad šie spēlētāji atgriezīsies ierindā, mums atkal būs nepieciešams laiks, lai arī viņi iejustos komandā un atrastu saikni ar pārējiem spēlētājiem. Tāds ir sports, un te bez traumām neiztikt," uzsvēra Teteris.
Kā ziņots, "Prime" kausa pirmajā mačā "Jēkabpils" trešdien ar 62:86 pārliecinoši atzina Krievijas superlīgas (otrās spēcīgākās) komandas Rostovas "Ataman" pārākumu. Savukārt noslēdzošajā mačā Latvijas klubs piektdien sacentīsies ar Jurija Aleksejeva pārstāvēto Ukrainas komandu "Odessa".
Tikmēr pagājušās sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas medaļniece "Valmiera" ar 75:97 izbraukumā piekāpās Igaunijas vienībai TU/"Rock".
Šajā mačā Latvijas vienības rindās 16 punktus guva Jānis Kaufmanis, bet 15 punktus un 15 atlēkušās bumbas pievienoja atlētiskais Kristaps Dārgais.
Piektdien abas komandas sacentīsies atkārtoti.

Atstājiet komentāru