2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

BK „Jēkabpils” svin kārtējo uzvaru LBL

BK „Jēkabpils” svin kārtējo uzvaru LBL

Trešdien, 6. novembrī „Aldaris” Latvijas Basketbola līgā (LBL) BK „Jēkabpils” aizvadīja septīto spēli šajā sezonā, pretinieks – „BA Turība”. Spēle noslēdzās ar rezultātu 72:53 jēkabpiliešu labā. Spēles laikā traumas guva divi BK „Jēkabpils” līderi.

 

Spēles pirmajā minūtē BK „Jēkabpils” centrs un LBL oktobra labākais spēlētājs Mihals Hlebovickis guva traumu un visu turpmāko spēli uz laukuma tā arī neizgāja. BK „Jēkabpils” līdz pat pirmās ceturtdaļas vidum spēlēja nepārliecinoši - „BA Turība” šajā posmā atradās vadībā. Neskatoties uz negatīvām izmaiņām komandas sastāvā un sajukumu spēles sākumā, pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 20:19 jēkabpiliešu labā.

Otrajā ceturtdaļā BK „Jēkabpils” turpināja krāt punktus, veiksmīgi darbojoties uzbrukumā (precīzi divpunktu metieni un soda metieni). Ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 44:37 „lūšu” labā.

Otrajā puslaikā spēle turpināja iesākto gaitu, taču par neveiksmi BK „Jēkabpils” komandai, traumu guva otrs spēlētājs – Rinalds Sirsniņš. Turpinājumā BK „Jēkabpils” akcentu vairāk lika uz aizsardzību. Neskatoties uz divu svarīgu spēlētāju trūkumu, situācija atlikušajā spēles laikā īpaši nemainījās  un BK „Jēkabpils” turpināja krāt pārsvaru. Spēles beigu rezultāts 72:53.

 „Ar spēles kvalitāti es neesmu apmierināts. BK „BA Turība” spēlē tādu basketbolu, kad sāk ar četriem mazajiem spēlētājiem un trāpīja pirmos metienus mums nācās pielāgoties. Tas izjauca mūsu iestrādnes un mūsu sadarbības, tāpēc laukumā bija mazliet haotisks basketbols. Prieks, ka izdevās šo spēli salauzt un aizvest līdz uzvarai. Iespējams, ka rezultāts ir galvenais un svarīgākais, kas ir šodien. Spēles kvalitāte – mēs strādājam un mēģināsim spēlēt labāk. Pašreiz galvenais ir saārstēt traumas, kuras atkal mūs diemžēl ir piemeklējušas,” spēli komentē BK „Jēkabpils” galvenais treneris Edgars Teteris.

BK „Jēkabpils” šī bija jau sestā uzvara LBL, un šobrīd jēkabpilieši pamatturnīra tabulā atrodas stabili otrajā vietā (6/1) aiz BK „Ventspils” (6/0), trešajā vietā – BK „Valmiera” (5/2).

LBL, 6. novembris

Jēkabpils – Turība 72:53 (20:19, 24:18, 18:8, 10:8)
Jēkabpils: Veselovs 17, Bārniss 14, Virsis 11, Randls 9, Kravčenko 9, Pozņaks 6, Sirsniņš 4, Leja 2, Arnītis, Hlebovickis.

10. novembrī plkst. 18.00 Jēkabpils Sporta namā BK „Jēkabpils” aizvadīs nākošo LBL spēli pret BK „LMT Basketbola akadēmija”. Pretinieku komandas sastāvā ir jaunie Latvijas basketbola talanti, kas, piedaloties LBL, veicina savu profesionālo izaugsmi.

 

Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, AS „LNK industries”.

Atstājiet komentāru