2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

BK „Jēkabpils” LBL sestā uzvara pēc kārtas

BK „Jēkabpils” LBL sestā uzvara pēc kārtas

10. novembrī Jēkabpils Sporta namā BK „Jēkabpils” aizvadīja astoto spēli „Aldaris” Latvijas Basketbola līgā (LBL). Jēkabpiliešu pretinieki – Latvijas U18 izlase jeb „LMT Basketbola Akadēmija”, kas tika uzvarēti ar rezultātu 80:62.

 

BK „Jēkabpils” spēli aizvadīja astoņu spēlētāju sastāvā, bez Mihala Hlebovicka un Rinalda Sirsniņa, kuri guva traumas iepriekšējā spēlē pret BK „BA Turība”.

Tā kā „LMT Basketbola Akadēmija” veidota no gados jauniem, perspektīviem spēlētājiem, kuriem līdz profesionāļu statusam vēl ir jāaug, spēle nepārsteidza ar tās virzību. BK „Jēkabpils” visu spēli atradās vadībā. Ja jēkabpiliešu pārsvars pēc pirmās ceturtdaļas sasniedza astoņus punktus, tad, ejot puslaika pārtraukumā, tas jau bija pieaudzis līdz 19 punktiem. Pateicoties tālmetienu augstajai precizitātei trešajā ceturtdaļā (visā spēlē realizēts katrs otrais trīspunktu metiens), akadēmijas basketbolistiem bija izdevies samazināt rezultātu starpību pat līdz sešiem punktiem, taču tas bija pretinieku spēju maksimums šodien. BK „Jēkabpils” sniegums ceturtajā ceturtdaļā atkal ļāva nostiprināt pārsvaru. Spēle noslēdzās ar rezultātu 80:62, jēkabpiliešu labā.

 „Bijām plānojuši ļaut izspēlēties tiem spēlētājiem, kas bija spēlējuši mazāk, bet nesanāca, jo spēle izvērtās smaga. Viennozīmīgi pie vainas ir motivācijas trūkums un nenoskaņošanās. Tā tas nedrīkstētu būt. Mums ir jārespektē sevi un katrs savs pretinieks. Ja mēs spēlējam šādi, pirmkārt, tas nozīmē, ka mēs nerespektējam sevi un daudzos skatītājus, kas ir atnākuši uz spēli. Mēs nevaram atļauties tā spēlēt. Rotācija ir izjaukta, bet šādā spēlē tas nedrīkst spēlēt nekādu lomu”, spēli komentēja BK „Jēkabpils” galvenais treneris Edgars Teteris.

Pēc uzvaras pār „LMT Basketbola Akadēmija” BK „Jēkabpils” ir nostiprinājies LBL pamatturnīra otrajā vietā.

LBL, 10. novembris

BK „Jēkabpils” – „LMT Basketbola Akadēmija” 80:62 (18:10, 24:13, 14:21, 24:18)
BK „Jēkabpils”: Randls 17, Pozņaks 14 (12 ab), Veselovs 12 (7 ab), Virsis 12 (7 ab, 5 rezult. piesp.), Kravčenko 10, Leja 8, Bārniss 6, Arnītis 1.

13. novembrī plkst. 19.30 BK „Jēkabpils” mājas spēlē cīnīsies pret BK „Latvijas Universitāte”, ar kuru „lūši” tikās LBL 2013./2014. sezonas atklāšanas spēlē.

Atstājiet komentāru