2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

LBS ģenerālsekretārs apmeklē BK “Jēkabpils” spēli

LBS ģenerālsekretārs apmeklē BK “Jēkabpils” spēli

30. novembra “Aldaris” Latvijas Basketbola līgā (LBL) BK “Jēkabpils” savā laukumā uzvarēja BK „Saldus”. Basketbola spēli apmeklēja Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs un Sporta direktors Edgars Šneps. Viņš atzinīgi novērtēja BK „Jēkabpils” aizvadīto spēli un veiktās pārmaiņas sporta zāles uzlabošanā.

 

- Kā vērtējat šī vakara spēli - BK “Jēkabpils” pret LBL debitantiem BK “Saldus”?

Jēkabpilieši šajā vakarā spēlēja pārliecinoši. BK “Saldus” pozitīvais faktors ir tas, ka tas lielā mērā balstās uz vietējiem resursiem. Viņi progresēs, klāt nāks vēl jauni spēlētāji. Šajā kontekstā ir forši, ka Jēkabpils jaunie dabuj izspēlēties. Tie punkti, ko iemet vietējie, saņem daudz skaļāku atbalstu no skatītājiem.

 

- LBL čempionātā piedalāmies jau otro gadu, kādi ir jūsu novērojumi attiecība uz BK “Jēkabpils” attīstību?

Esmu šeit pirmo reizi pēc zāles pārbūves, ļoti skaisti izskatās, malači! Pilsēta ir pareizi ieguldījusi naudu. Skatītājiem ir prieks un zāle ļoti labi izskatās arī spēļu translāciju laikā. Jēkabpiliešiem ir laba sajūta, ka ir sava komanda. Ir kam just līdzi! Es ļoti pozitīvi raugos šajā visā. Tā ideja, kāpēc šeit ir komanda – lai stimulētu jauniešus vairāk nodarboties ar sportu. Par to liecina arī pilnā zāle ar bērniem pēc spēles. Ja Jēkabpils pēc desmit gadiem izaudzinās vienu Latvijas basketbola izlases spēlētāju, tad būs super. Un tad no katras pilsētas pa vienam – būs laba Latvijas Izlases komanda.

 

- Ko jūs novēlētu BK “Jēkabpils” komandai šajā LBL sezonā?

Novēlu Jēkabpils komandai šajā sezonā iesaistīties cīņā par medaļām, kas pagājušo gadu neizdevās. Komandai ir potenciāls – teneris strādā vairākus gadus, komandai ir pagājušā gada kodols, kas vienmēr ir svarīgi. Jēkabpilieši arī ir guvuši mācību no pagājušā gada rūgtā zaudējuma pret “Barons Kvartāls”. Lai ir iespēja cīnīties par medaļām, tāds ir mans vēlējums!

Atstājiet komentāru