2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Teteris: Katrs punkts, katrs metiens varēja būt izšķirošs šajā spēlē

Teteris: Katrs punkts, katrs metiens varēja būt izšķirošs šajā spēlē

18. decembrī „Aldaris” Latvijas Basketbola līgā BK „Jēkabpils” mājas spēlē tikās ar BK „Jelgava”. Jēkabpiliešiem šī cīņa izvērtās smaga, bet, neskatoties uz to, jelgavnieki piekāpās BK „Jēkabpils” ar deviņiem punktiem, mačam noslēdzoties ar rezultātu 90:81. Šī uzvara pret viesiem jau ir otrā šajā sezonā.

BK „Jēkabpils” spēli pret jelgavniekiem aizvadīja bez Pāvela Veselova (basketbolists joprojām ārstējas no gūtās traumas) un Rinalda Sirsniņa (traumu guva pēdējā Baltijas Basketbola līgas spēlē pret BK „Tarvas”).

Pirmo ceturtdaļu pārliecinoši iesāka pretinieku komanda, līdz otrajai minūtei gūstot septiņus punktus, kamēr BK „Jēkabpils” kontā bija nulle. Ritot ceturtdaļas septītajai minūtei, jēkabpiliešiem izdevās izlīdzināt rezultātu, ko operatīvi kompensēja BK „Jelgava” ar trim precīziem metieniem pēc kārtas (17:23).

Spēles otrās ceturtdaļas sākumā jēkabpiliešu guva visvairāk punktus pēc kārtas visā spēlē (13), izvirzoties vadībā ar septiņiem punktiem. Turpinājumā spēle ritēja līdzvērtīgā cīņā. Ceturtdaļas beigās jēkabpiliešiem atkal izdevās izvirzīties vadībā un pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 49:46.

Līdz trešās ceturtdaļas vidum spēle ritēja punkts punktā, taču, pateicoties BK „Jēkabpils” izcīnītajām bumbām un precīzajiem metieniem, ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 71:66.

Spēles liktenis izšķīrās ceturtajā ceturtdaļā. BK „Jēkabpils” sāka spēlēt agresīvāk aizsardzībā un panāca lielāko punktu pārsvaru spēlē (+9), kas arī bija izšķirošs, lai uzvarētu cīņā pret BK „Jelgava”. Rezultāts spēles beigās - 90:81 jēkabpiliešu labā.

Lielisku sniegumu cīņā pret BK „Jelgava” parādīja Kamerons Randls, komandas labā gūstot 32 punktus.

„Katrs punkts, katrs metiens varēja būt izšķirošs šajā spēlē. Mēs beigās izrādījāmies veiksmīgāki un aukstasinīgāki. Varbūt tas arī izšķīra spēles rezultātu. Neapmierina tas, kā mēs nospēlējām aizsardzībā, it sevišķi pirmajā puslaikā. Neizpildījām to, ko bijām plānojuši, un līdz ar to spēlē izvērtās tik smaga. Uzvara ir izcīnīta - tas šodien ir galvenais. Tā kā šī ir pēdējā šī gada mājas spēle, mēs nekādā gadījumā negribējām sarūgtināt savus fanus un līdzjutējus un paši sevi – prieks, ka viss izdevās. Rinaldam pēc spēles pret igauņiem BK „Tarvas” ir uz lūpas uzliktas sešas šuves, šodien viņš vēl nebija gatavs spēlēt. Par viņa dalību svētdienas spēlē mēs lemsim pēc brīvdienas,” spēli komentēja BK „Jēkabpils” galvenais treneris Edgars Teteris.

LBL, 18. Decembris

BK „Jēkabpils” – BK „Jelgava” 90:81 (17:23, 32:23, 22:20, 19:15)

Jēkabpils: Randls 32, Hlebovickis 18, Kravčenko 18 (8ab), Pozņaks 6, Aleksejevs 5, Bārniss 5 (6rp), Virsis 4, Leja 2.

Nākamā spēle LBL tiks aizvadīta svētdien, 22. decembrī, plkst. 18.30 pret BK "Valmiera”, Vidzemes OC.

 

Atstājiet komentāru