2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

BBL: Jaunajā gadā – jauni pretinieki

BBL: Jaunajā gadā – jauni pretinieki

3. janvārī, plkst. 19.30 Jēkabpils Sporta namā tiks aizvadīta Baltijas Basketbola līga (BBL) spēle pret Igaunijas komandu – BK "Tyco Rapla". Šī būs pirmā spēle, ko komandas aizvadīs savstarpējā cīņā. Ar šo spēli jēkabpilieši būs izspēlējuši pilnu apli ar visām A grupā iekļautajām komandām (ar BK "Tarvas" jau divas reizes).
 
Līdz šim igauņu BK "Tyco Rapla" BBL nav uzrādījis veiksmīgu spēles sniegumu. No septiņām kopumā aizvadītajām spēlēm mūsu pretinieki ir uzvarējuši tikai vienā mačā – pret BK "Tallina Kalev" (76:70).
 
Jēkabpilieši sešās aizvadītajās spēlēs BBL ir piekāpusies trim komandām. Sezonas pirmajā spēlē zaudēja BK "Tarvas", taču gada noslēdzošajā mājas spēlē BK "Jēkabpils" veiksmīgi revanšējās. Zaudējumi piedzīvoti divās spēlēs izbraukumā pēc kārtas pret BK "Pyrinto"(Somija) un BK "Valmiera".
BK "Jēkabpils" šobrīd atrodas vienādā situācijā ar nepiekāpīgajiem pretiniekiem – BK "Valmiera". Abas komandas BBL A grupas pamatturnīra tabulā dala trešo un ceturto vietu, no sešām aizvadītajām spēlēm uzvaras gūstot trijās.
 
"Šai spēlei gatavojamies tāpat kā jebkurai citai. Kā jau katra komanda mēs visu laiku mēģinām kaut ko mazliet pamainīt savā spēles taktikā, skatīties nianses, kas strādā, kas ne. BK "Tyco Rapla" ir sīksta komanda, izrādījusi nopietnu pretestību Valmieras komandai, vairākas spēles zaudējusi tikai to galotnēs. Komanda ir jauna un ambicioza, viņi spēlē diezgan agresīvi. Varbūt meistarības līmenis nav tas augstākais, bet, ja mēs, pieņemsim, tāpat kā pret Turības komandu, ļausim ieskrieties un sajust pārliecību – mums klāsies grūti. Mums ir jāiziet maksimāli mobilizētiem no pirmās minūtes un jāmēģina viņiem ierādīt sava vieta," gaidāmo spēli komentē BK "Jēkabpils" galvenais treneris Edgars Teteris.
 
Rinaldam Sirsniņam ir trauma, bet padziļināta traumas izpēte būs tikai rīt un tad taps zināms, cik ilgu laiku viņš nevarēs spēlēt. Pāvels Veselovs lēnām sāk trenēties kopā ar komandu, pašreiz gan individuālā režīmā. Tuvāko divu nedēļu laikā mēs viņu jau redzēsim laukumā. Arī Mihalu Hlebovicki ir piemeklējušas veselības problēmas - jau ilgāku laiku viņš ir spēlējis ar dažādām mikrotraumām. Šobrīd viņam ir ielaista trauma, kam sekos medicīniskās pārbaudes.
 
"Situācijai ar traumām komandu ir jāmobilizē. Tie, kas iet laukumā, spēlē ar dubultu sparu! Viņiem jābūt gataviem uzņemties atbildību un iniciatīvu. Protams, tas nav patīkami. Ne spēlētāji, ne es neesam priecīgs par traumām.. Tāda ir dzīve – tāds ir sports! Ir jāmēģina saņemties - jācīnās tālāk!" situāciju par traumām komentē Edgars Teteris.
 
BK "Jēkabpils" BBL rezultāti līdz šim (3/3): Tarvas 74:73 Jēkabpils, Jēkabpils 78:73 Dolphins, Tallinna Kalev 53:82 Jēkabpils, Pyrinto 87:80 Jēkabpils, Valmiera 95:67 Jēkabpils, Jēkabpils 88:60 Tarvas.
 
Nāc, skaties un atbalsti savējos!
 
Biļetes iepriekšpārdošanā uz LBL un BBL mājas spēlēm vari iegādāties Jēkabpils Sporta nama kasē katru darba dienu plkst. 10.00 - 20.00.
Ieejas maksa 1,40 EUR (1,- Ls), 2,80 EUR (Ls 2,-).
 
Basketbola klubu "Jēkabpils" atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, "LDZ Cargo", SIA "Jēkabpils PMK", SIA "Pata", SIA "Mikor", AS "LNK industries".
 
Informāciju sagatavoja:
Līva Stašule
BK "Jēkabpils"
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru