2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Zvaigžņu spēlē uzvaru gūst LBL izlase

Zvaigžņu spēlē uzvaru gūst LBL izlase

9. februārī Jēkabpili pārņēma basketbola gars, jo pilsētā pirmo reizi notika grandiozais “Zvaigžņu spēle” 2014 pasākums, pulcējot labākos Latvijas basketbolistus, to trenerus un enerģiskās karsējmetienes. “Zvaigžņu spēlē” pārliecinošu uzvaru guva LBL izlase, pārspējot Leģionāru komandu ar 44 punktiem (154:110).

 

Zvaigžņu spēlē šoreiz pārāka bija LBL spēlētāju izlase, kas Leģionāru komandu uzveica ar 154:110 (48:39, 84:57, 121:80). Par Zvaigžņu spēles vērtīgāko spēlētāju tika atzīts BK “Valmiera” uzbrucējs Kristaps Dārgais.

Zvaigžņu spēlē no BK “Jēkabpils” piedalījās četri spēlētāji: Rinalds Sirsniņš - LBL izlases komandā, Trojs Bārniss, Kamerons Randls, Mihals Hlebovickis – legionāru komandā. Jāpiemin, ka Mihals Hlebovickis bija vienīgais “lūšu” komandas pārstāvis, kas “Zvaigžņu spēles” izlasē tika iebalsots.

“Zvaigžņu spēles” mača galotnē Mihalu Hlebovicki laukumā nomainīja dēls – Oskars Hlebovickis.Vai šis pavērsiens spēlē bija iepriekš izplānots, jautājām pašam spēlētājam.

“Pa kluso paaudzes nomaiņa! Tā bija man doma un treneri uzreiz piekrita, nebija nekādu problēmu. Domāju, ka viss sanāca ļoti labi. Dēls iemeta vairāk punktu nekā es - viņš sešus, bet es piecus. Ko darīt, tā laikam ir jābūt (smejas), “ skaidroja Mihals Hlebovickis.

Slam dunk sacīkstēs pārliecinoši uzvarēja Jānis Timma, kura sniegums no žūrijas puses (žūrijā – Mihals Hlebovickis) tika novērtēts ar 94 punktiem. BK “Jēkabpils” spēlētājs Trojs Bārniss ar radošu pieeju priekšsacīkstēs, palīgos saucot savu kolēģi Kameronu Randlu, iekļuva finālā un konkursā ieguva trešo vietu ar žūrijas novērtējumu – 78 punktiem.

Trīspunktu konkursā uzvarēja Sandis Valters no BK “Ventspils”, no jēkabpiliešiem, kas startēja konkursā: Rinadls Sirsniņš – 17 punkti, Kamerons Randls – 11 punkti.

Meistarības konkursā pie pelnītas uzvaras tika BK “Latvijas Universitātes” pārstāvis Dmitrijs Brizgolovs, kurš kurš distanci ar dažādiem basketbola elementu šķēršļiem veica 33,6 sekundēs. Mūsējais – Edgars Leja priekšsacīkstēs distanci veica 39,6 sekundēs, taču tālāk vairs nestartēja.

Karsējmeiteņu konkursā starp pieredzējušajām kolēģēm pirmo reizi piedalījās enerģiskās BK “Jēkabpils” meitenes un no žūrijas puses tika novērtētas ar 152 punktiem. Karsējmeiteņu konkursā uzvaru guva BK “Ventspils” meitenes ar 190 punktiem.

Treneru konkursā uzvarēja Mārtiņš Gulbis (BK “Barons kvartāls”), kuram izdevās precīzi metiens no centra un volejbola 3 metru līnijas. Jēkabpiliešu komandu pārstāvēja trenera asistents Edmunds Valeiko.

 

Pēc Zvaigžņu spēles lūdzām novērtēt aizvadīto pasākumu Jēkabpils mēram un BK “Jēkabpils” valdes priekšsēdētājam Leonīdam Salcevičam, Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretāram Edgaram Šnepam un BK “Jēkabpils” spēlētājam Mihalam Hlebovickim.

 

“Pasākums viennozīmīgi ir izdevies, caur applausiem to varējām konstatēt, skatītāju atsaucība bija ļoti liela. Tas nozīmē, ka viņiem patika tas, kas te notika. Kad vēl visi labākie Latvijas basketbolisti kopā ar leģionāriem būs Jēkabpilī vienkopus? Ar komandām viņi atbrauc, bet visi vienkopus nē. Šis pasākums mums ir stimuls augt tālāk, attīstīties. Es neizslēdzu, ka pēc kāda laika mēs vēlreiz atnāksim uz pasākumu, bet varbūt jau citā zālē. Ir nobriedusi situācija, ka būtu nepieciešams uzbūvēt kaut ko lielāku, kā mums pašlaik ir,” pasākumu komentēja BK “Jēkabpils” valdes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.

“No organizatoriskās puses es esmu apmierināts. Kā jūtās skatītāji ir galvenais, bet man šķiet, ka publikai patika, jo troksnis zālē bija liels un viss izdevās forši. Tie, kas mīl un saprot basketbolu novērtē skaistas lietas un varbūt ignorē tās lietas, kas bija mazāk skaistas. Vēlme šeit organizēt “Zvaigžņu spēli” bija arī novērtējums tam, ko Jēkabpils pēdējos divos gados ir paveicis basketbolā. Tas nav maz. Gan jau būsim vēl šeit ciemos ar kādiem jaunatnes pasākumiem, noteikti!” komentēja Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

“Protams, spēle ir vairāk vērsta uz skatītājiem nekā uz spēlētājiem. Sezonas laikā skatāmies, lai neiegūtu traumas, bet katrs spēlētājs centās, lai cilvēki, kas šeit ir ieradušies būtu apmieriāti. Mēs šodien to pierādījām. LBL komanda ļoti labi nospēlēja. Jānis Dārgais ļoti labi parādīja sniegumu “dankos”, šajā konkursā es žūrijā biju pirmo reizi. Esmu priecīgs, ka “Zvaigžņu spēle” notika Jēkabpilī, jo iedzīvotājiem patīk un ne katrs var redzēt tik daudz labus spēlētājus vienuviet. “Zvaigžņu spēlē” piedalos ceturto reizi, divas – Polijā, divas - Latvijā. Paskatīsimies, varbūt nav pēdējā? (smejas),” Zvaigžņu spēli komentēja BK “Jēkabpils” spēlētājs, kurš pasākumā startēja Leģionāru izlasē un Slam dunk žūrijā.

Izmantotie resursi:

basket.lv

 

Atstājiet komentāru