2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas basketbola turnīrā divas uzvaras – BK “Priedīte”

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas basketbola turnīrā divas uzvaras – BK “Priedīte”

Pēc gandrīz divu mēnešu pauzes atsācies Jēkabpils Valsts ģimnāzijas basketbola turnīrs „JVĢ baskets”. Šajā nedēļā tika aizvadītas četras spēles. Divas spēles notika otrdien, 11. februārī, un divas spēles – ceturtdien, 13. februārī.


Otrdienas spēlēs savā starpā tikās „BK Priedīte” un „BK Yeņisej”, kurā, pēc pirmā puslaika iedzinējos būdami, uzvaru mača izskaņā izcīnīja „BK Priedīte” ar rezultātu 46 pret 37. Uzvarētāju labā rezultatīvākie ar attiecīgi 22 un 8 punktiem bija Kristaps Bitels un Mārtiņš Bojārs, savukārt Yeņisejas visvairāk ačus savas komandas labā sameta Daniels Burda – 22 punkti.


Otrajā spēlē tikās divīzijas līderi un pastarīši – „King pong” un „Lucifers”. Rādīdami labu komandas saspēli, uzvarēja „King pong” ar rezultātu 55 pret 22. Uzvarētāju labā rezultatīvākie bija Edvīns Skudra ar gūtajiem 14 punktiem un Kārlis Vanags ar 11 punktiem, tikmēr „Luciferam” nepalīdzēja pat daži izīrētie spēlētāji no citām komandām.


Ceturtdien, 13. februārī, savā starpā cīnījās „BK Priedīte” un „Lucifers”, kur interesantā spēlē un pārliecinošu uzvaru guva “Priedītes” basketbolisti ar rezultātu 73 pret 38. Uzvarētāju labā lielisku spēli aizvadīja Mārtiņš Bojārs, gūdams 25 punktus, kā arī Aleksandrs Gargažins (14 punkti), savukārt zaudētāju komandā karsta roka bija Artūram Matulim (21 punkts, pieci 3-punktnieki) un Rinaldam Kļavinskim (8 punkti, divi 3-punktnieki).


Otra paredzētā spēle - „BK Varoņi” pret „Turļuks” nenotika, jo komandas „Turļuks” spēlētāji neieradās uz spēli, kā dēļ uzvara automātiski tika piešķirta varoņu basketbolistiem (20 : 0)

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas basketbola turnīrs – „JVĢ baskets” norisinās jau 6. gadu pēc kārtas. To pirms 6 gadiem, iedami 11. klasē, aizsāka Jānis Puga un Mārcis Birste, kuri tagad ir aktīvi „BK Jēkabpils” spēļu komentētāji un atbalstītāji. Tagad skolā šis basketbola turnīrs ir kā tradīcija, un tas norisinās katru mācību gadu. http://www.all-kvn.ru/video?watch=bURMRF


Šajā mācību gadā turnīru organizē 3 vidusskolēni – Santa Januševska, Mārcis Zībergs un Miķelis Liberts. Šogad turnīrā piedalās 10 komandas, kuras sadalītās divās divīzijās – Supermena un Betmena. Šobrīd turnīrs ir nonācis vidusceļā. Komandas cīnās par labāko skolas basketbola komandas titulu un zelta medaļām.

 Raksta autors: Edvīns Skudra

Atstājiet komentāru