2024.gada 24. septembris

Agris, Agrita

Miglinieks: Ja spēles beigās tiktu izcīnīta bumba, domāju, ka mēs uzvarētu

Miglinieks: Ja spēles beigās tiktu izcīnīta bumba, domāju, ka mēs uzvarētu

22. februārī „Aldaris” Latvijas Basketbola līgā (LBL) BK „Jēkabpils” mājās aizvadīja noslēdzošo februāra spēli pret regulārā turnīra līderi BK „Ventspils”. Spēle noritēja saspringti, un mača galotnē mājinieki pietuvojās reālai uzvarai, taču veiksmes kauss šajā vakarā bija nosliecies pretinieku pusē. Šajā duelī BK „Jēkabpils” piedzīvoja zaudējumu ar divu punktu deficītu 78:80.

Spēles sākums – saspringts kā jēkabpiliešiem tā arī viesiem, taču rezultatīvāks tas aizritēja pretiniekiem. Jau no mača pirmajām minūtēm BK „Jēkabpils” atradās iedzinējos, un tas arī bija pietiekošs iemesls, lai komanda pieprasītu pārtraukumu. Izmantotais minūtes pārtraukums nesa pozitīvas izmaiņas spēlētāju sniegumā. Pirmās ceturtdaļas sestajā minūtē pēc Troja Bārnisa precīzi izpildīta tālmetiena jēkabpiliešiem izdevās izlīdzināt rezultātu (15:15). Meistarīgie sāncenši situāciju ātri laboja ar diviem atbildes metieniem, un līdz pat pirmā puslaika beigām BK „Jēkabpils” rezultāta bilance bija ar mīnusa zīmi. Rezultāts pēc pirmā puslaika – 37:42.

Līdz otrā puslaika beigām spēles raksturs bija nemainīgs – vadībā pārliecinoši atradās BK „Ventspils”. BK „Jēkabpils” nenogurstoši cīnījās aizsardzībā un periodiski veica skaistus tālmetienus. Pēdējā ceturkšņa ceturtajā minūtē viesi bija izvirzījušies vadībā ar 15 punktiem (58:73) un šķita, ka spēle jau ir nolemta. Jēkabpilieši, pastiprinot agresivitāti uzbrukumā, negaidīti uzņēmās iniciatīvu un līdz ceturtdaļas devītajai minūtei samazināja punktu starpību līdz 1 punktam (74:75), kopumā piecās minūtēs gūstot 16 punktus. Pēdējā spēles minūte tika aizvadīta ļoti spraigā cīņā par bumbu savā laukuma pusē. Neskatoties uz „lūšu” neatlaidību, saņemtās piezīmes darīja savu – pretinieki guva tik nepieciešamos punktus uzvarai. Spraigā cīņa noslēdzās ar rezultātu 78:80. BK „Jēkabpils” pietrūka tikai trīs punktu, lai gūtu panākumu pret spēcīgajiem pretiniekiem.

„Puiši nebija gatavi uzvarēt psiholoģiski. 75-80% viņi bija gatavi un 20% viņi sevi nobremzēja. Kaut kur spiedās cauri nepārliecinātība, neticība sev. Lai arī tas nav liels procents, bet ar to arī pietika šodien. Viņi nedzird mani, viņiem jāizpilda tas, ko es saku, ja tas netiek izdarīts – spēlētājs ir sanervozējies, nav pārliecināts par sevi. Viņi bija satraukušies par to, ka viņi var uzvarēt BK „Ventspili”. Parādījām, ka mēs to varam, un tas nav nekas sarežģīts. Spēles beigās komanda palika aktīva, aizmirsās... sāka drošāk spēlēt, parādīja raksturu, nepadevās līdz beigām. Kopumā pievīla, var teikt, visas 30 – 35 minūtes, bet pēdējo piecu minūšu laikā mēs atspēlējām ļoti lielu punktu deficītu. Ja spēles beigās tiktu izcīnīta bumba, es domāju, ka mēs spēli uzvarētu! Pretinieki to iestūma iekšā, tādās spēlēs ir kaut kāda viena lieta, kas parasti nostrādā. Spēles mums ir interesantas, nav garlaicīgas,” spēli komentēja BK „Jēkabpils” galvenais treneris Igors Miglinieks

Lielisku sniegumu cīņā uzrādīja, un līdz ar to rezultatīvākie šajā spēlē: amerikānis Trojs Bārniss ar 17 punktiem, Rinalds Sirsniņš - 16 punkti un 6 rezultatīvas piespēles.

LBL, 22. februāris

BK „Jēkabpils” – BK „Ventspils” 78:80 (15:19, 22:23, 17:23, 24:15)

Jēkabpils: Bārniss 17, Sirsniņš 16 (6 rp, 4 ab), Veselovs 15, Randls 14, Kravčenko 5, Aleksejevs 5, Virsis 3, Pozņaks 2, Leja 1, Hlebovickis.

Nākamā spēle mājās Baltijas Basketbola līgā – izslēgšanas turnīra mačs pret igauņu komandu BK „TU/Rock”. Nāc un atbalsti savējos jau ceturtdien, 27. februārī plkst. 19.30, Jēkabpils Sporta namā.

Atstājiet komentāru