2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

LBL: izbraukumā BK „Jēkabpils” pierāda savu pārspēku pār Tetera „Barons Kvartāls”

LBL: izbraukumā BK „Jēkabpils” pierāda savu pārspēku pār Tetera „Barons Kvartāls”

Trešdien, 19. martā „Aldaris” Latvijas Basketbola līgā (LBL) BK „Jēkabpils” aizvadīja kārtējo regulārā turnīra maču. Šī cīņa izvērtās nozīmīga un intriģējoša ar to, ka pretinieku komandas „Barons Kvartāls” galvenais treneris šobrīd ir jēkabpiliešu iepriekšējais stūrmanis – Edgars Teteris. Šoreiz jēkabpilieši jau no paša spēles sākuma bija pārāki un noslēdza izbraukuma maču ar pārliecinošu uzvaru – 79:61 (16:15, 25:19, 20:18, 18:9). Rezultatīvākais Jēkabpils komandas rindās – Trojs Bārniss.

 

Sākuma sastāvs tika pieteikts bez ierastā saspēles vadītāja Rinalds Sirsniņa un uzbrucējiem - Pāvela Veselova un Mihala Hlebovicka.

Neskatoties uz iztrūkstošajiem spēlētājiem, BK „Jēkabpils” bija teicami noskaņojušies spēlei izbraukumā un jau no pirmajām mača sekundēm uzņēmās iniciatīvu. Pēc Troja Bārnissa precīzi izdarītajiem metieniem pirmajā spēles minūtē BK „Jēkabpils” izvirzījās vadībā ar 6:0. Bīstami tuvu mājinieki bija pietuvojušies jēkabpiliešiem pirmās ceturtdaļas noslēgumā (16:15), taču šo situāciju jēkabpilieši vairs atkārtoti nepieļāva un līdz pirmā puslaika beigām ar lielisku saspēli un ātru bumbas kustību uzbrukumā atjaunoja drošu pārsvaru pār Edgara Tetera vadīto komandu. Pirmais spēles nogrieznis noslēdzās ar septiņiem punktiem plusā (41:34).

Turpinājumā mača otrajā puslaikā situācija laukumā nemainīga – dominēja BK „Jēkabpils”. Līdz trešās ceturtdaļas noslēgumam jēkabpiliešu pārsvars spēlē svārstījās ap drošiem 10 punktiem. 10 minūtes pirms spēles beigām rezultāts – 62:51. Ar ātriem prettriecieniem un veiksmīgu visu spēlētāju iesaistīšanos uzbrukumos „lūšiem” līdz mača beigām izdevās palielināt jau esošo pārsvaru līdz 18 punktiem.

„Varēja just, ka trūkst iztrūkstošo spēlētāju pieredzes, pietrūka organizācijas uzbrukumā, ko parasti dara Rinalds, un tālāk Mihals ar Pāvelu visu izdara tā, kā vajag. Nevar teikt, ka bija saraustīts, bet jocīgs uzbrukums, jo mēs tik daudz nometām no groza apakšas garām. Aizsardzībā visi cīnījās godam, tur viss bija kārtībā. Kopsummā spēlējām ātru basketbolu, daudz pārķērām bumbas un izcīnījām pretinieku bumbas. Šie deviņi spēlētāji trijiem iztrūkstošajiem komandas biedriem parādīja, ka ir gatavi cīnīties. Šinī gadījumā puiši parādīja komandas garu, neviens nenobijās, pietrūka tikai nedaudz pieredzes! Man patīk atdeve, komandas iekšējais gars, tajā valda tikai laba atmosfēra. Šovakar ir gūta pārliecinoša uzvara – tas šajā gadījumā ir pats galvenais,” uzvaru pār baroniešiem komentē BK „Jēkabpils” galvenais treneris Igors Miglinieks.

Trojs Bārniss, kurš komandu mača sākumā izvirzīja vadībā, uzrādīja labākos rezultātus arī spēlē kopumā. Komandas labā amerikānis guva 19 punktus un izcīnīja 8 atlēkušās bumbas. Pārliecinoši cīņu izbraukumā aizvadīja arī Jānis Pozņaks - 14 punkti un 10 atlēkušās bumbas.

 

LBL, 19.marts

Jēkabpils” – „Barons Kvartāls” – 79:61 (16:15, 25:19, 20:18, 18:9)

Jēkabpils”: Bārniss 19 (8ab), Pozņaks 14 (10ab), Randlss 14, Kravčenko 11 (5rp), Aleksejevs 8 (10ab), Virsis 7 (6ab), Sokolovs 4, Leja 2, Arnītis.

Pēc 22 uzvaras LBL regulārajā turnīrā, BK „Jēkabpils” nostiprina jau esošo trešo vietu turnīra tabulā. Nemainīgi pirmo vietu šobrīd ieņem BK „Ventspils” (18/1), otrajā vietā – BK „VEF Rīga” (9/2).

Nākamais mačs LBL jau šosvētdien, 23. martā pl. 14.00 pret "LMT Basketbola Akadēmija", spēle tiks aizvadīta izbraukumā – Olimpiskajā Sporta centrā.

 

Izmantotie resursi:

basket.lv

 

Atstājiet komentāru