2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Jēkabpilieši papildlaikā uzvar BK "Valmiera"

Jēkabpilieši papildlaikā uzvar BK "Valmiera"

Sestdien, 19.oktobrī, mājas spēlē BK „Jēkabpils” pagarinājumā uzvarēja BK „Valmiera” ar rezultātu 88:82. BK „Jēkabpils” šī bija jau trešā uzvara no četrām aizvadītajām spēlēm „Aldaris” Latvijas Basketbola līgā (LBL).

Spēles rezultātu atklāja BK „Jēkabpils” spēlētājs Mihals Hlebovickis (Michal Hlebowicki), kurš arī visu turpmāko spēli uzrādīja labus rezultātus un kļuva par spēles rezultatīvāko spēlētāju.

Pirmajā ceturtdaļā pretinieku komandas uzrādīja vienlīdzīgu spēku sadalījumu laukumā, taču ceturtdaļas pēdējās sekundes bija izšķirošas. Pie neizšķirta rezultāta 22:22 BK „Valmiera” veica precīzu metienu, un ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 22:24 BK „Valmiera” labā.

Uzsākot otro ceturtdaļu, BK „Jēkabpils” atbildēja pretinieku komandai ar precīziem tālmetieniem un guva punktu pārsvaru, noslēdzot pirmo puslaiku ar rezultātu 44:41

Otrajā puslaikā pretinieku komandas uzrādīja tikpat spraigu cīņu, trešās ceturtdaļas vidū BK „Valmiera” spēlēja agresīvi, mēģinot izlīdzināt punktu starpību, kas viņiem arī izdevās ceturtdaļas pēdējās divās minūtes (55:55). Ceturtdaļas rezultātu – 57:56 par labu BK „Jēkabpils” ietekmēja pēdējā minūtē veiktie soda metieni.

Ceturtajā ceturtdaļā BK „Jēkabpils” nepievīla skatītājus un turpināja sīvu cīņu pret BK „Valmiera”. Vienu minūti pirms spēles beigām BK „Valmiera” izlīdzināja rezultātu – 73:73, bet atlikušajā laikā neviena no komandām punktus vairs neguva, un uzvarētājs bija jānoskaidro papildlaikā.

Papildlaikā BK „Jēkabpils” veica rezultatīvus metienus un pārliecinoši pārņēma spēles vadību savos grožos, noslēdzot BK „Valmieras” uzvaras gājienu LBL sezonas iesākumā. BK „Jēkabpils” ar skatītāju atbalstu svin LBL uzvaru pār BK „Valmiera” ar rezultātu 88:82.

Kā jau iepriekš tika minēts, BK „Jēkabpils” rezultatīvākais spēlētājs šajā spēlē – Mihals Hlebovickis (Michal Hlebowicki) ar 31 gūtu punktu, viņam seko Rinalds Sirsniņš ar 18 punktiem un Trojs Maršals Bārniss (Troy Marshall Barnies)  – ar 15 punktiem.

„Mēs neuzsākām spēli pietiekoši agresīvi aizsardzībā, ļāvām BK „Valmiera” „snaiperiem” iejusties, viņi meta ar augstu precizitāti un sajuta pārliecību. Bija grūti viņus apturēt. Vairākas reizes ieguvām iniciatīvu, bet BK „Valmiera” veiksmīgi mūsu izrāvienus apturēja, spēja atbildēt uz mūsu punktiem ar saviem metieniem, līdz ar to spēle bija saspringta. Paldies komandai, ka parādīja raksturu un nevienā brīdī nenolaida rokas. Paldies skatītājiem, kas mūs atkal „dzina” uz priekšu, domāju, ka bez viņiem varbūt šī uzvara nebūtu izcīnīta. Tas viss kopā mums atnesa veiksmi, jo bez tās sportā nevar,” spēli komentē BK „Jēkabpils” galvenais treneris Edgars Teteris.

__________________________________

"Aldaris" LBL, 19. oktobris

BK „Jēkabpils” – BK „Valmiera” 88:82 (22:24, 22:17, 13:15, 16:17, 15:9)
Jēkabpils: Hlebovickis 31 (8ab, 2bm), Sirsniņš 18 (6rp, 4pb), Bārniss 15 (9ab), Pozņaks 10 (14ab), Kravčenko 5, Virsis 4, Veselovs 3, Randls 2.
Valmiera: Gabrāns 20 (6rp), Dārgais 16 (12ab), Kaufmanis 14, Ziediņš 11 (13ab, 2bm), Amoliņš 9, Geks 6, Žvīgurs 3, Elksnis 2, Saulītis 1, Plivda.

Nākošā „Aldaris” LBL spēle 24. oktobrī. BK „Jēkabpils” VS BK „Jūrmala/Fēnikss”. Sākums plkst. 19.30, Jēkabpils Sporta namā.

Basketbola klubu “Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, “LDZ Cargo”, SIA “PMK”, SIA “Pata”, SIA “Mikor”, AS “LNK industries”.

FOTO: Dainis Stalidzāns

Informāciju sagatavoja:
BK "Jēkabpils"
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Līva Stašule

Atstājiet komentāru