2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

LBL: BK “Jēkabpils” revanšējas BK “BA Turība”

LBL: BK “Jēkabpils” revanšējas BK “BA Turība”

8. janvārī 18.30 “Aldaris” Latvijas Basketbola līgā BK “Jēkabpils” aizvadīja spilgtu revanša spēli pret BK “BA Turība” izbraukumā Mārupes sporta centrā. Jēkabpilieši aizvadīja 10 dienu starpspēles posmu, lai atspēlētos turībniekiem pēc negaidītā zaudējuma decembra spēlē. Šoreiz jēkabpilieši bija nepārspējami un guva pārliecinošu uzvaru ar 15 punktu pārsvaru (83:68).

 Spēli pret turībniekiem traumu dēļ izlaida Mihals Hlebovickis un Rinalds Sirsniņš.

Spēles pirmais puslaiks norisinājās spraigi. Pirmajā mača minūtē BK “Jēkabpils” ar Kamerona Randla diviem precīzi izdarītajiem metieniem izvirzījās vadībā (5:0). Lai arī ar minimālu punktu pārsvaru, bet arī turpmāk jēkabpilieši stabili atradās vadībā. Līdz puslaika 13. minūtei, turībnieki enerģiski turējās pretī, panākot neizšķirtu rezultātu divas reizes. Pie rezultāta 20:20, jēkabpilieši panāca desmit punktu uzrāvienu, precīzi izdarot vairākus metienus pēc kārtas. Tas iezīmējās arī kā lielākais punktu pārsvars šajā puslaikā. BK“Turība” šajā brīdī nesalūza un uzsāka pakaļdzīšanos, iegūstot septiņus punktus pēc kārtas. Spēles 18. minūtē BK “BA Turība” izvirzījās vadībā (+1), taču pretinieku prieks bija īss -  jēkabpilieši veiksmīgi izmainīja pretinieku ievirzīto spēles gaitu. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 36:33 “lūšu” labā.

Otrajā puslaikā cīņas spars komandām tikai pieauga. Lai arī BK „Jēkabpils” atradās vadībā, turībnieki nepadevās un spēles 28. minūtē, kad jēkabpiliešiem bija 10 punkti plusā, panāca punktu izlīdzinājumu (55:55). Neskatoties uz BK „BA Turības” neatlaidību, „lūši” pārspēja pretiniekus ar agresīvu un rezultatīvu spēli. Izšķirošs brīdis bija spēles pēdējās piecās minūtēs. BK „Jēkabpils” izpildīja vairākus precīzus metienus pēc kārtas, palielinot punktu starpību vēl par deviņiem punktiem (no tiem 7 pieder Kamerona Randlam) un tālāk panāca lielāko punktu pārsvaru šajā spēlē +17 punkti. Spēles nobeiguma punktu pārsvaru par diviem punktiem samazināja pretinieka Matīsa Rudmieža precīzi izdarītais metiens. Revanša mačs noslēdzās ar BK „Jēkabpils” pārliecinošu uzvaru – 83:68.

„Labi iesākām spēli, puiši bija pietiekoši agresīvi, pēc iepriekšējiem zaudējumiem bija maksimāli mobilizējušies. Izdevās agresīvi iesākt spēli, neļāvām pretiniekiem izvērsties uzbrukumā, kā tas bija iepriekšējā mačā. Pašiem pasmagi gāja, gūstot punktus. Iniciatīvu, kas mums bija spēles sākumā, mēs punktu guvumā nepārvērtām. Spēle atkal izvērtās smaga. Visu spēli iniciatīva bija mūsu, mēs vairākas reizes atrāvāmies rezultātā, bet vienmēr BK „BA Turībai” izdevās atspēlēties. Atkal nenostrādājām līdz galam aizsardzībā. Trešās ceturtdaļas beigās un ceturtajā ceturtdaļā mēs nospēlējām rezultatīvāk, agresīvāk un diezgan pacietīgi aizsardzībā. Tas arī izšķīra šīs spēles rezultātu,” spēles gaitu komentēja BK „Jēkabpils” galvenais treneris Edgars Teteris.

„Līdz šim rītam nebijām pārliecināti par Kamerona dalību šajā spēlē. Pateicoties mūsu fizioterapeites labi padarītajam darbam un paša spēlētāja izteiktajai vēlēšanai spēlēt viņš piedalījās šajā spēlē. Paldies par viņa attieksmi un atdevi. Ar traumu nospēlēja fantastisku spēli uzbrukumā, tas daudzējādā ziņā arī izšķīra spēles rezultātu. Mēs esam ļoti tālu no vēlamās formas un tās spēles, ko mēs spēlējām sezonas sākumā un tagad - katra uzvara nāk ar ļoti smagu darbu! Gaidām atpakaļ savus traumas guvušos spēlētājus, vēl dažiem jāsadziedē mikrotraumas. Mums ir smagi jāstrādā treniņos un jāatgūst pārliecība, jāatgūst spēles garša. Un jāiet formā, lai mēs pavasari varētu sagaidīt optimālā kondīcijā,” komentē Edgars Teteris.

Izcilu sniegumu šajā spēlē uzrādīja BK „Jēkabpils” leģionārs Kamerons Randls, kopumā komandas labā gūstot 37 punktus! Kamēr BK „BA Turība” iepriekšējās spēles rezultatīvākais Antrops (+35) tikai divus punktus.

Aldaris LBL, 8. janvāris

BK „Jēkabpils” – BK „BA Turība” 83:68 (16:13, 20:20, 24:22, 23:13)

Jēkabpils: Randls 37 (3p. – 7/12), Bārniss 15, Kravčenko 9, Aleksejevs 8, Veselovs 6, Virsis 6, Pozņaks 2 (11ab).

Turība: Sokolovs 23, Vīņauds 16, Sīpoliņš 10, Rudmiezis 9, Endzels 4, Adiņš 4, Antrops 2, Mičulis, Muižnieks, Bēts.

Nākamā spēle notiks svētdien, 12. janvārī, plkst. 19.00 BK "Latvijas Universitāte" vs BK "Jēkabpils", OSC

Basketbola klubu "Jēkabpils" atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, "LDZ Cargo", SIA "Jēkabpils PMK", SIA "Pata", SIA "Mikor", AS "LNK industries".

Informāciju sagatavoja: Līva Stašule,

BK “Jēkabpils” sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru