2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

BBL: BK “Jēkabpils” viesosies pie igauņiem – BK “Tyco Rapla”

BBL: BK “Jēkabpils” viesosies pie igauņiem – BK “Tyco Rapla”

Ceturtdien, 6. februārī BK “Jēkabpils” dosies Baltijas Basketbola līgas (BBL) izbraukuma mačā, lai tiktos ar sāncenšiem no Igaunijas - BK “Tyco Rapla”. Spēle norisināsies Sadolinas sporta hallē. Šī būs jau otrā savstarpējā cīņa, pirmajā mačā jēkabpilieši uzņēma pretiniekus mājās un tos sagrāva ar rezultātu 89:47.

Šobrīd igauņi ir aizvadījuši 10, bet BK “Jēkabpils” deviņas Baltijas Basketbola līgas spēles, kurās “Tyco Rapla” komanda ir izcīnījusi trīs uzvaras, bet piekāpties nācies septiņas reizes. Jēkabpiliešu bilancē kopumā ir četras uzvaras un pieci zaudējumi. Šobrīd A grupā komandas atrodas līdzās ar vienādu punktu skaitu, kur mājinieki ieņem sesto vietu, “lūši” - piekto

Pēc zaudējuma gada pirmajā spēlē izbraukumā pret BK “Jēkabpils”, igauņi ir guvuši divas uzvaras pēc kārtas pret BK “Tarvas” (76:70), BK “Valmiera” (71:68). Abas cīņas rezultatīvi ir aizvadītas mājās, kur, acīmredzot, igauņi jūtas visdrošāk, bet, vai tas palīdzēs arī duelī pret jēkabpiliešiem, to rādīs pati spēle. Šobrīd mājinieku komandas rezultatīvākais spēlētājs ir uzbrucējs Martins Dorbeks ar vidēji 10.9 gūtiem punktiem spēlēs. Visvairāk atlēkušo bumbu ir izcīnījis leģionārs no Slovēnijas – Zigas Fifiolts (5.3), piespēles – Raits - Rivo Lāne.

Atšķirībā no igauņiem “Tyco Rapla” jēkabpiliešiem pēc izcīnītās uzvaras scenārijs ir pretējs – piedzīvoti divi zaudējumi pēc kārtas. Otro reizi BK “Jēkabpils” piekāpās sīvajiem konkurentiem BK “Valmiera” pie rezultātu 73:79, kā arī savas grupas līderim – BK “Dolphins” (85:95) izbraukumā Zviedrijā. Jēkabpiliešu komandas pārliecinošs līderi ir amerikānis Trojs Bārniss, kurš ir atzīts par BBL janvāra mēneša vērtīgāko spēlētāju. Labāko sniegumu Bārniss demonstrēja 3.janvāra mājas cīņā pret BK “Tyco Rapla”, kad guva 19 punktus un izcīnīja 12 bumbas zem groziem, palīdzot komandai tikt pie uzvaras.

BK “Jēkabpils” BBL rezultāti līdz šim (4/5): Tarvas 74:73 Jēkabpils, Jēkabpils 78:73 Dolphins, Tallinna Kalev 53:82 Jēkabpils, Pyrinto 87:80 Jēkabpils, Valmiera 95:67 Jēkabpils, Jēkabpils 88:60 Tarvas, Jēkabpils 89:47 Tyco Rapla, Jēkabpils 73:79 Valmiera, Dolphins 95:85 Jēkabpils.

Spēles tiešraide šoreiz netiek nodrošināta! Mača gaitai un rezultātiem seko līdzi BK “Jēkabpils” twitter kontā: https://twitter.com/jekabpilsBK.

Basketbola klubu "Jēkabpils" atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, "LDZ Cargo", SIA "Jēkabpils PMK", SIA "Pata", SIA "Mikor", AS "LNK industries".

Izmantotie resursi:

bbl.net

Atstājiet komentāru