2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

BBL: BK Jēkabpils otro reizi pamatīgi sakauj igauņus

BBL: BK Jēkabpils otro reizi pamatīgi sakauj igauņus

Ceturtdien, 6. februārī Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē BK „Jēkabpils” izbraukumā ar rezultātu 76:50 sakāva igauņu komandu BK „Tyco Rapla”. Rezultatīvākais jēkabpiliešu rindās ar 14 gūtiem punktiem bija Rinalds Sirsniņš. Savā starpā komandas tikās jau otro reizi, arī pirmajā mačā Jēkabpilī igauņi piekāpās un viegli atdeva uzvaru BK „Jēkabpils” (89:47).

Pirmo puslaiku „lūši” uzsāka pārliecinoši ar piecu punktu pārsvaru spēles pirmajā minūtē (Bārniss +2, Veselovs +3). Jēkabpilieši turpināja attālināties no pretiniekiem ar veiksmīgu savstarpējo saspēli uzbrukumā un cīņu aizsardzībā. Pirmās ceturtdaļas vidū Jēkabpils komandai izdevās veikt 11:0 punktu izrāvienu, panākot drošu 14 punktu pārsvaru pār konkurentiem (24:10). Puslaika vienpadsmitajā minūtē jēkabpilieši sasniedza augstāko punktu starpību puslaikā (+15) pie rezultāta 31:16, taču otrās ceturtdaļas vidū komandai vairs neizdevās realizēt tik precīzus metienus kā spēles sākumā, kas uz brīdi samazināja rezultāta starpību, bet joprojām saglabājot stabilu vadību spēlē. Mača pirmais nogrieznis tika noslēgts ar + 12 punktiem BK „Jēkabpils” bilancē (40:28).

BK „Jēkabpils” otro puslaiku uzsāka ar atkārtotu izrāvienu 11:0 pēc precīzi izpildītiem tālmetieniem, tādējādi palielinot jau esošo pārsvaru līdz plus 23 (51:28). „Lūšiem” mačs gāja no rokas, un komandas vadību pretinieki ne uz mirkli neapdraudēja, lai gan tai periodiski izdevās pārsteigt viesus ar negaidītiem uzbrukumiem. Jēkabpilieši duelī neatstāja nekādas cerības BK „Tyco Rapla”, un komandai atkārtoti nācās atzīt BK „Jēkabpils” pārākumu sakāvē ar rezultātu 76:50.

“ “Tyco Rapla” šobrīd ir labā formā, apsēlējusi vairākas stipras komandas. Mūsu spēlētājiem mačā bija laba enerģija. Sākumā varbūt tik labi neveidojās uzbrukums - nebija tik disciplinēti. Bet bija laba agresija uzbrukumos, līdz ar to spēle bija daudz ātrāka. Komanda noteikti ļoti labi nospēlēja aizsardzībā, varbūt dažreiz pieļāvām muļķīgas kļūdas, kuras varēja izslēgt. “Rapla” pēdējā minūtē sameta daudz punktus, jauniešiem esot laukumā. Viņiem jāpieliek daudz aizsardzībā, ja viņi grib spēlēt tādā līmenī. Kopumā esmu apmierināts ar komandas attieksmi, fiziski mēs vēl varam attīstīties, šobrīd neesam tajā stāvoklī, kādā es gribētu. Attieksme ir ļoti laba, tātad viss būs kārtībā! “ spēli izbraukumā komentēja BK “Jēkabpils” galvenais treneris Igors Miglinieks.


BK „Jēkabpils” maču izbraukumā aizvadīja pilnā sastāvā. Pēc spēles rezultātiem spriežot, atpakaļ formā ir atgriezies komandas kapteinis Rinalds Sirsniņš, kurš spēli pret BK „Tyco Rapla” aizvadīja visrezultatīvāk, komandas labā gūstot 14 punktus un izdarot septiņas rezultatīvas piespēles. Ar 12 punktiem seko Trojs Bārniss (BBL janvāra vērtīgākais spēlētājs) un Kamerons Randls.

BBL, 6. februāris

BK „Jēkabpils” – BK „Tyco Rapla” 76:50 (27:14, 13:14, 21:6, 15:16)

Jēkabpils: Sirsniņš 14 (7 rp), Bārniss 12, Randls 12, Aleksejevs 10 (13 atl.b.), Veselovs 8, Hlebovickis 7, Pozņaks 6, Kravčenko 5, Leja 2, Arnītis, Virsis.

A apakšgrupas kopvērtējumā līderes godu šobrīd ieņem komanda no Somijas - BK „Pyrinto”, kas desmit mačos tikusi pie deviņiem panākumiem. BK „Jēkabpils” ar piecām uzvarām desmit cīņās pakāpušies uz trešo vietu, bet BK „Tyco Rapla” ar trim uzvarām 11 mačos ir pēdējā, septītajā pozīcijā.

Nākamo spēli jēkabpilieši aizvadīs 8. februārī, plkst.18.00 mačā pret BK “BA Turība”. Spēle notiks mājās - Jēkabpils SN. Nāc un atbalsti savējos!

Biļetes iepriekšpārdošanā uz LBL un BBL mājas spēlēm vari iegādāties Jēkabpils Sporta nama kasē katru darba dienu plkst. 10.00 – 20.00. Ieejas maksa 1,40 EUR, 2,80 EUR.

Basketbola klubu "Jēkabpils" atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, "LDZ Cargo", SIA "Jēkabpils PMK", SIA "Pata", SIA "Mikor", AS "LNK industries".

 Foto: Siim Solman

Atstājiet komentāru