2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

BBL: pirmais duelis mājās pret somiem - BK Pyrinto

BBL: pirmais duelis mājās pret somiem - BK Pyrinto

Trešdien, 12. februārī plkst. 19.30 Baltijas Basketbola līgā (BBL) BK “Jēkabpils” pirmo reizi mājās aizvadīs cīņu pret šobrīd otrajā vietā esošo komandu A grupā – BK “Pyrinto” (Somija). Pirmajā mačā izbraukumā jēkabpilieši mājiniekiem piekāpās ar rezultātu 80:87.

3. novembrī BK „Jēkabpils” Somijā pirmo reizi tikās ar BK „Pyrinto” un spraigā cīņā piekāpās mājiniekiem ar rezultātu 80:87. Lai arī mača sākums tika aizvadīts līdzvērtīgā cīņā, somi kopumā uzrādīja labāku precizitāti veiktajos metienus un bija pietiekošo agresīvi uzbrukumā, lai gūtu uzvaru pār jēkabpiliešiem.

Pēdējo piecu spēļu griezumā somu pretiniekiem ir nācies piekāpties tikai vienu reizi pret šī brīža pirmajā vietā esošo Zviedrijas komandu – BK “Dolphins”. Pēc šī zaudējuma BK “Pyrinto” ir aizvadījusi pārliecinošu trīs uzvaru sēriju (“Tallina Kalev”, “Tyco Rapla” un “Tarvas”), divos no mačiem pārsniedzot 100 punktu robežu. BK “Pyrinto” komandas līderis vidēji gūtajos punktos ir amerikānis Kelvins Levis (Kelvin Lewis) – 15,1 punkti, atlēkušajās bumbās – amerikānis Benžamins Reimonds (Benjamin Raymond) – 7,9 ab, piespēles – amerikānis Deimons Vilijams (Damon Williams) – 4,2 rb. Dienu pirms dueļa pret jēkabpiliešiem somi aizvadīs cīņu pret BK “Valmiera” Vidzemes Olimpiskajā centrā.Pretiniekiem tas būs liels pārbaudījums pēc garā pārbrauciena un spēles pret valmieriešiem uzreiz mesties cīņā un parādīt labāko sniegumu pret “lūšiem”.

Trīs uzvaras un divi zaudējumi ir BK “Jēkabpils” kontā pēc piecām pēdējām aizvadītajām spēlēm BBL. Tāpat kā somu pretinieks, arī jēkabpilieši ir piekāpušies šī brīža vadībā esošajai komandai BK “Dolphins”, kā arī nepiekāpīgajam BK “Valmiera”. “Lūšu” komandas līderos ar vidēji gūtajiem punktiem BBL spēlēs atrodas Trojs Bārniss (16,4 punkti), atlēkušās bumbas – Jānis Pozņaks (8,1 ab), piespēles – Rinalds Sirsniņš (4,8 rb).

Jēkabpilieši šobrīd ar vienādu sniegumu aizvadītajos mačos BBL A grupā dala trešo un ceturto vietu ar valmieriešiem (5/5). Par to, vai ir gaidāmas izmaiņas esošajā situācijā, liecinās “Pyrinto” spēles iznākums pret valmieriešiem un, protams, nākošā spēle pret BK “Jēkabpils”.

BK "Jēkabpils" amerikāņu leģionārs Trojs Bārniss atzīts par BBL janvāra mēneša vērtīgāko spēlētāju, mūsu uzbrucējs apbalvojumu oficiāli saņems pirms mača pret BK "Pyrinto". Nāc un atbalsti savējos!

Spēlei pret BK “Pyrinto” plkst. 19.27 būs iespējams sekot arī sportacentrs.com TV tiešraidē vai Lattelecom Interaktīvā TV 411. kanālā.

Basketbola klubu "Jēkabpils" atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, "LDZ Cargo", SIA "Jēkabpils PMK", SIA "Pata", SIA "Mikor", AS "LNK industries"

Foto: Timo Kirivanta

Atstājiet komentāru