2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Pleinics: Bārnīsam ir visas iemaņas, lai kļūtu par vienu no "Ventspils" līderiem

Pleinics: Bārnīsam ir visas iemaņas, lai kļūtu par vienu no "Ventspils" līderiem

Amerikāņu basketbolistam Trojam Bārnīsam ir visas nepieciešamās iemaņas, lai nākamajā sezonā kļūtu par vienu no Latvijas čempionvienības "Ventspils" līderiem, uzskata ventspilnieku ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics.
 
 
Kā ziņots, otrdien bijušais Latvijas vienības "Jēkabpils" leģionārs Bārnīss pavēstīja, ka noslēdzis divu gadu kontraktu ar "Ventspils" komandu.
 
 
Šobrīd 25 gadus vecais Bārnīss pēc augstskolas beigšanas bija spēlējis Somijā un Turcijā, bet pirms pagājušās sezonas pievienojās "Jēkabpils" rindām. Tās sastāvā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) viņš vidēji mačā guva 15,3 punktus un izcīnīja 6,4 atlēkušās bumbas, kas vienībai ļāva izcīnīt trešo vietu. Savukārt Baltijas Basketbola līgā (BBL) Bārnīss vidēji guva 17 punktus un tika pie septiņām bumbām zem groziem.
 
 
"Ar Troja Barnīsa līguma parakstīšanu mēs iesākam savas komandas komplektāciju jaunajai sezonai. Komentēt spēlētāja prasmes laukumā basketbola līdzjutējiem nav nepieciešams, jo Trojs savu varēšanu pierādīja visas sezonas garumā un it īpaši LBL pusfināla sērijā pret mūsu komandu," vienības mājaslapā internetā citēts Pleinics. "Mēs vienmēr esam priecīgi par katru spēlētāju ar lielu "basketbola sirdi", un Trojs nešaubīgi tāds ir. Viņam ir visas nepieciešamās basketbola iemaņas un cilvēciskās īpašības, lai jau nākamajā sezonā kļūtu par vienu no "Ventspils" līderiem."
 
 
Tikmēr Bārnīss uzsvēra, ka ir pagodināts par iespēju pievienoties Latvijas čempioniem.
 
 
"Vēlējos savu karjeru turpināt augstākā līmenī, un kopā ar Ventspils komandu tas būs iespējams. Esmu laimīgs un iepriecināts, ka varēšu būt daļa no dzeltenzilās komandas ģimenes, un es zinu, ka mūs sagaida fantastiska sezona," izteicies spēlētājs, pasakoties "Jēkabpils" komandai. "Man ļoti patika spēlēt Latvijā, un es esmu neticami priecīgs, ka varēšu šeit pavadīt vēl vismaz divus gadus. Ventspils zālē pagājušajā sezonā aizvadīju vairākas pašas labākās cīņas, tāpēc ar nepacietību gaidu brīdi, kad varēšu šajā zālē spēlēt kā viens no viņiem vienmēr skaļo līdzjutēju priekšā."
 
 
"Ventspils" pagājušās sezonas LBL finālsērijā ar 4-1 pieveica "VEF Rīga" komandu, valsts čempionu titulu izcīnot devīto reizi vēsturē un pirmoreiz kopš 2009.gada. Bārnīss kļuvis par ventspilnieku pirmo papildinājumu starpsezonā.
 
 
Kā ziņots, nākamajā sezonā "Ventspils" komandai būs iespēja piedalīties Eiropas kausa turnīrā, bet vienība pagaidām vēl nav izlēmusi, vai izmantos šo iespēju.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru