2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

BK “Jēkabpils” sezonas atklāšanas spēles pagarinājumā piekāpjas BK “Valmiera”

BK “Jēkabpils” sezonas atklāšanas spēles pagarinājumā piekāpjas BK “Valmiera”

Trešdien, 1. oktobrī “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) 24. sezonas atklāšanas spēlē BK “Jēkabpils” aizvadīja dramatisku maču pret BK “Valmiera”. Pēc līdzvērtīgas cīņas spēles uzvarētāju nācās noskaidrot pagarinājumā, šoreiz veiksmīgāks izrādījās pretinieks – 90:89. Rezultātīvākais – Pāvels Veselovs ar 22 gūtiem punktiem komandas labā.

 

Spēle izbraukumā pret BK “Valmiera” kopumā noritēja līdzvērtīgi (20:17, 27:25, 11:14, 20:22, 12:11) ar maiņām vadībā pie minimāla punktu pārsvara, kas līdz pat spēles beigām nepārsniedza astoņus punktus. Bez izteikta līdera mačā, cīņa lielāko daļu spēles aizritēja punkts punktā, sagādājot tās skatītājiem patiesi asas izjūtas. Pagarinājums, pie rezultāta 78:76, tika izcīnīts pateicoties Veselova precīzajam metienam pēdējās ceturtdaļas minūtē (78:78). Trillera cienīgi tika aizvadītas atlikušās piecas spēles minūtes. BK “Jēkabpils” sākumā ieguva piecu punktu pārsvaru (78:83), ko ātri vien atspēlēja pretinieki (85:85). Maiņas vadībā notika līdz pat spēles pēdējām sekundēm. Rezultātu 90:89, pretinieku labā, jēkabpilieši pēdējās piecās sekundēs mēģināja labot ar Devina Teilora veikto metienu, kas diemžēl bija neprecīzs un arī liktenīgs. Spēle pret BK “Valmiera” noslēdzās ar rūgtu zaudējumu ar rezultātu – 90:89.

Ar sezonas oficiālo atklāšanas spēli BK “Jēkabpils” trenera amatā debitēja Rūdolfs Rozītis. Par spēles rezultātu Rozītis izsakās konkrēti: “Protams, nepatīkami sākt ar zaudējumu. Savas lietas izdarījām labi, beigās pievīla soda metienu precizitāte. Tik slikti soda metienus mēs nebijām metuši nevienā pirmssezonas spēlē – precīzi tikai puse no visiem mestajiem. Mēs uzvarējām gan cīņu par bumbām, nebija arī daudz kļūdu. Mums bija daudz vairāk rezultatīvu piespēļu nekā pretiniekam, ar tādu apjomu ir jāvinnē jebkura spēle. Šoreiz iespējams pievīla arī tas troksnis, varbūt tā mandrāža, ka tā ir pirmā atklāšanas spēle. Tik slikti soda metienus mēs vairs nemetīsim nevienā spēlē!”

Rezultatīvāko sniegumu pirmajā “Aldaris” LBL mačā uzrādīja Pāvels Veselovs – 22 gūti punkti un izcīnītas sešas atlēkušās bumbas. Kaut arī Veselovs spēlē bija pārliecinoši labākais, viņš neslēpa vilšanos par cīņas rezultātu: “Ir sarūgtinājums, ka zaudējām pagarinājumā. Vismaz prieks, ka cīnījāmies un mazliet tā kā salauzām spēli mums par labu, bet nu pietrūka tikai pavisam nedaudz. Ir pie kā strādāt! Strādāsim! Labāk uzvara komandai nekā personīgie sasniegumi.”

 

Aldaris” LBL, 1. oktobris

BK “Valmiera” – BK “Jēkabpils” 90:89 (20:17, 27:25, 11:14, 20:22, 12:11)
Jēkabpils”: Veselovs 22 (6ab), Sirsniņš 19 (3p 4/13), Cukinas 18, Teilors 13 (10ab), Kravčenko 6, Sokolovs 5, Pozņaks 4 (5ab), Dušelis 2, Virsis, Kohanovs.

Valmiera”: Kārlis Apsītis 26 (8ab), Vītols 14 (6rp), Dārgais 13 (5pp), Iļjins 13, Vīņauds 9 (5ab, 5pp), Rozītis 6 (5ab), Rudmiezis 4, Ziediņš 3, Elksnis 2; Apsītis, Freibergs, Kaufmanis.

 

Svētdien, 5. oktobrī, pl. 18.00 jēkabpilieši mājas spēlē stāsies pretī BK “Latvijas Universitāte”. Jāatzīmē, ka šajā sezonā universitātes sastāvā pieteikts jēkabpilietis, BK “Jēkabpils” spēlētājs divu sezonu garumā – Edgars Leja.

Atgādinām, ka līdz sezonas pirmajai mājas spēlei pret BK “LU” ir iespējams iegādāties abonementu uz BK “Jēkabpils” mājas spēlēm 2014./2015. gada basketbola sezonā (LBL un BBL). Cena – 70 EUR.

Ieejas biļete uz mājas spēlēm visas sezonas garumā – 3 EUR (sēdvieta) , stāvvieta un biļete bērniem, pensionāriem, invalīdiem – 1,50 EUR.

Nāc un atbalsti savējos!


 

Atstājiet komentāru