2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

BK „Jēkabpils” spēles galotnē sakauj „Latvijas Universitāti”

BK „Jēkabpils” spēles galotnē sakauj „Latvijas Universitāti”

Svētdien, 5. oktobrī BK „Jēkabpils” savā pirmajā „Aldaris” Latvijas Basketbola līgas pamatturnīra mājas spēlē uzņēma „Latvijas Universitātes” komandu. Visa mača gaitā abas komandas rādīja dzelžainu aizsardzību, cīnījās punkts punktā, līdz spēles izskaņā mājinieki tomēr spēja izcīnīt uzvaru ar rezultātu 69:61. Visvairāk – 18 punktus mājinieku labā guva lietuvietis Povils Čukins, savukārt otra leģionāra Devina Teilora kontā „double-double” (12 p, 11 atl. b.).

Maču atklāja Povila Čukina precīzais „lay-out”, bet viesi atbildēja ar četriem precīziem divpunktu metieniem pēc kārtas. BK „Jēkabpils” tomēr spēja likvidēt deficītu un pēc pirmās ceturtdaļas jau būt līderos ar 18:14.

Savukārt nākamo ceturtdaļu nedaudz veiksmīgāk aizvadīja LU basketbolisti, kas nekautrējās lūšu uzbrukumu aktīvi segt visa laukuma garumā. Divas minūtes pirms puslaika beigām Zintis Plivda izlīdzināja rezultātu (27:27) un nedaudz vēlāk ar diviem precīziem soda metieniem izvirzīja savu komandu vadībā ar +2. Taču studentu ieskrējienu apturēja Pāvela Veselova divpunktnieks un pēc pirmajām 20 minūtēm uz tablo jau ceturto reizi neizšķirts – 29:29.

Šāds rezultāts tikai vēl vairāk uzkurināja abas komandas, un arī otrajā puslaikā neviena puse nebija gatava atdot uzvaru pretiniekam. Iesākums jaudīgāks padevās „lūšiem”, un visu trešo ceturtdaļu izdevās turēt viesus vismaz dažu punktu atstatumā. Izšķirošajās desmit minūtēs „Latvijas Universitātes” komandai gan izdevās atkal izlīdzināt rezultātu, tomēr spēles galotnē veiksmīgāki un aukstasinīgāki izrādījās mājinieki – BK „Jēkabpils” komanda svinēja savu pirmo šīs sezonas uzvaru ar rezultātu – 69:61.

Komandas galvenais treneris Edmunds Valeiko uzslavēja visu komandu: „Uzvara paliek uzvara, puiši labi pastrādāja aizsardzībā, ne tik labi uzbrukums gāja, bet es domāju, ka mēs visi esam priecīgi. Diemžēl traumu guva Oskars Virsis, bet par to vairāk zināsim rīt.” Vērtējot pretiniekus, Valeiko atzīst, ka „pēdējos gados LU basketbolisti ir parādījuši, ka ir respektējama komanda, kas cīnās neatkarīgi no rezultāta. Tāda sajūta, ka viņiem tas sagādā baudu, viņi iet un cīnās, „kapājās”, un ar laiku tas vienmēr atalgosies”.

Jēkabpils – Latvijas Universitāte 69:61 (18:14, 11:15, 20:15, 20:17)
Jēkabpils: Čukins 18 (7 izpr.p., 6ab), Teilors 12 (11ab), Veselovs 9 (8ab), Kravčenko 7 (5rp), Sirsniņš 7 (7rp, 5kļ), Pozņaks 6, Virsis 5, Sokolovs 3, Dušelis 2

BK „Jēkabpils” komanda saka lielu paldies līdzjutējiem, kas kārtējo reizi piepildīja sporta nama tribīnes un aicina visus apmeklēt nākamo mājas spēli, kas notiks jau nākamsestdien, 11. oktobrī. Sākums pl. 18.00. Pretinieks – BK „Jūrmala/Fēnikss”.

Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, SIA “LIK Sistēmas”, AS „LNK industries”.

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK „Jēkabpils” sabiedriskās attiecības

Atstājiet komentāru