2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Sirsniņš iemet 37 punktus un „Jēkabpils” papildlaikā pieveic „BaronsLDz”

Sirsniņš iemet 37 punktus un „Jēkabpils” papildlaikā pieveic „BaronsLDz”

Sestdien, 21. martā Jēkabpils sporta namā „Aldaris” Latvijas Basketbola līgā BK „Jēkabpils” un BK „Barons/LDz” sagādāja saviem līdzjutējiem emocijām bagātu spēli, kas vainagojās ar pagarinājumu. Izšķirošajās piecās minūtēs pārāki bija jēkabpilieši - 99:94 (2:2). „Lūšu” rindās rezultatīvākais spēlētājs bija Rinalds Sirsniņš ar astoņiem precīziem tālmetieniem un kopumā 37 gūtiem punktiem, kas līdz šim ir otrs lielākas punktu skaits šosezon līgā.

Spēle izvērtās spraiga un neparedzama jau no pirmajām tās sekundēm. Pirmajā puslaikā vadību spēlē vairāk uzņēmās BK „Barons/LDz” (pēc pirmās ceturtdaļas – 20:24), tomēr „Jēkabpils” komanda neļāva visiem attālināties vairāk kā par sešiem punktiem. Divas minūtes pirms pirmā puslaika beigām Burvels ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu, un tālāk jau Sokolova divpunktnieks un Veselova trīspunktnieks ļāva „lūšiem” doties lielajā pārtraukumā ar trīs punktu pārsvaru (48:45).

Trešā ceturtdaļa pilnībā pagāja „lūšu” zīmē, pārsvaram sasniedzot pat 13 punktus, savukārt ceturtajā ceturtdaļā pārsvars arvien saruka, līdz tās vidū Gļebovs izvirzīja „baronus” vadībā (74:75), atlikušās pamatlaika minūtes cīņa ritēja punkts punktā. Sirsniņa precīzajam tālmetienam (85:85) atbildes nebija, un tas nozīmēja „Jēkabpils” komandas pirmo šīs sezonas papildlaiku.

Savu skaļo līdzjutēju atbalstīti, „lūši” papildlaiku aizvadīja pārliecinoši, Sirsniņš, Teilors un Šeļakovs panāca septiņu punktu handikapu, viesiem vairs neizdevās atspēlēties, un „Jēkabpils” svinēja pelnītu uzvaru ar 99:94.

 „Jēkabpils” komandā līdera lomu uzņēmās komandas kapteinis Rinalds Sirsniņš, gūstot 37 punktus (tajā skaitā astoņi precīzi tālmetieni) un atdodot septiņas rezultatīvas piespēles. BK „Barons/LDz” rindās cienīgs pretinieks bija viesspēlētājs Mateo Kedžo, kurš guva 35 punktus.

Pēc spēles noguris, bet priecīgs ir BK „Jēkabpils” galvenais treneris E. Valeiko: Šodien uzvaras pamatā bija cīņa, pacietība un pārliecība! Bija gan labi, pozitīvi momenti, gan arī piezīmju norma, kas ieviesa savas korekcijas. Bet kopumā viss izdevās, uzvara ir uzvara! Paldies skatītājiem par fantastisko atbalstu!”

Ar šo uzvaru BK „Jēkabpils” nostiprinās turnīra tabulas piektajā vietā, turklāt saglabā labas izredzes pakāpties arī uz ceturto vietu. Nākamo spēli BK „Jēkabpils” aizvadīs izbraukumā – 25. martā Zemgales OC gaidāma cīņa pret BK „Jelgava”.

„Aldaris”, 21.03.

BK „Jēkabpils” – BK „Barons/LDz” 99:94 (20:24, 28:21, 22:19, 15:21, 14:9)
BK „Jēkabpils”: Sirsniņš 37 (7 rez.p., 8/13 tālm.) Burvels 14, Šeļakovs 13 (8 atl.b.), Teilors 10, Veselovs 10, Sokolovs 7, Pozņaks 6, Dušels 2, Virsis 2, Štelmahers

Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, SIA “LIK Sistēmas”, SIA “LatGran”, AS „LNK industries”.

Foto: Lāsma Irša/bkjekabpils.lv

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK “Jēkabpils”

Atstājiet komentāru