2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Ligita Tumāne uzaicināta spēlēt Latvijas sieviešu futbola izlasē

Ligita Tumāne uzaicināta spēlēt Latvijas sieviešu futbola izlasē

No 3. līdz 6. jūlijam Rīgā un Ogrē norisinājās UEFA Attīstības WU-18 turnīrs.
 
3. jūlijā Latvijas meiteņu futbola izlase ar rezultātu 2:1 pārspēja Lietuvas futbolistes. UEFA Attīstības turnīra otrajā spēlē piektdien, 4.jūlijā, Latvijas U-18 meiteņu futbola izlase ar rezultātu 1:0 pārspēja Baltkrievijas futbolistes. Trešajā spēlē 6. jūlijā Latvijas U-18 meiteņu futbola izlase pamatlaikā cīnījās neizšķirti ar Igauniju (1:1),. savukārt pēcspēles soda sitienu sērijā ar 5:4 pārākas izrādījās Latvijas sportistes. Rezultātā komanda ierindojās 1. vietā.
 
Komandas uzvaru kaldināt palīdzēja arī mūsu puses sportiste Ligita Tumāne. Futbola treneris Jevģenijs Ņesterovičs pastāstīja, ka meitene jau četrus gadus spēlē Latvijas futbola meiteņu izlasē dažādās vecuma grupās – U-17, U-18, U-19. Tagad, pēc veiksmīgi notikušā UEFA Attīstības WU-18 turnīra Ligita Tumāne ir uzaicināta pārstāvēt Latviju arī sieviešu futbola izlasē.
 
Meitene ir mācījusies Galēnu pamatskolā, un pirmais treneris futbolā bija skolotājs no Galēniem Jānis Upenieks. Tagad jauniete mācās Preiļu Valsts ģimnāzijā, cītīgi trenējas futbola spēli un pārstāv Latviju dažādos turnīros. Arī šajā vasarā vēl bez piedalīšanās čempionātos Ligitu gaida treniņi un, protams, arī kāds brīdis atpūtai.
 
Maija Paegle,
Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste
Foto: Livani

Atstājiet komentāru