2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Tautas rogainings Baldonē

Tautas rogainings Baldonē

Svētdien 28.septembrī orientieristi pulcējās Baldones apkārtnē Tautas rogaininga jeb apvidus orientēšanās komandu sacensībās, kuras notika četru un astoņu stundu garumā.

Tika izvietoti 50 kontrolpunkti ar vērtībām no 3 līdz 8 punktiem. Par katru pārtērēto laika minūti finišā tika atskaitīti 2 punkti. Maratona (41,3 km, 21 kontrolpunkts) un pusmaratona (20,6 km, 12 kontrolpunkti) dalībniekiem bija arī pavēles distance ar laika limitu astoņas stundas.

Apvidus šogad bija visām gaumēm – gan kalni, gan džungļi, gan parkveida mežs, gan lauki un visai neierasta vide rogainingam – šis tas no Baldones pilsētvides.

Individuālajā vīriešu pusmarotona distancē, kuras garums bija 20, 59km kā trešais labākais finišu sasniedza jēkabpilietis Ingus Znotiņš. Savukārt, komandu 8 stundu rogainingā jauniešu grupā 1. vieta komandai „Sēlijas meža puikas”, kuras sastāvā bija Henrijs Zālītis un Jānis Milaknis. Savā vecumā grupā „Sēlijas mežs” OSK(Gundega Jurāne un Aivars Druvenieks” finišēja kā otrie labie. Olimpisko sešinieku noslēdza „Turbo gliemeži”(Aiva Jakubovska un Jurijs Narels). Īpašs prieks par ģimenes grupu orientieristiem, kur komanda „Eragons”(Ilmārs un Aivars Lucijanovi) kāpa uz trešā augstākā pjedestāla, otra ģimenes komanda „Kāpostgalvas”( Līga un Renārs Lucijanovi), kuri skrēja un azartiski meklēja kontrolpunktus ierindojās 8. vietā.

Atstājiet komentāru