2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpils boksa klubs VDS-K sagatavo jaunos boksa talantus

Jēkabpilī, Mežrūpnieku ielā 2 darbojas Jēkabpils boksa klubs VDS-K. Šeit ēkas otrajā stāvā ir atbilstoši aprīkotas telpas, rings. Nodarbības vada kluba īpašnieks un treneris Sergejs Ščeglovs. Klubā trenējas aptuveni 35 jaunieši dažādās vecuma grupās.

Sarunā ar laikrakstu “Ceturtdiena” Sergejs Ščeglovs stāsta, ka Jēkabpils boksa klubam ir divi virzieni – viens, kad jaunieši un arī pieaugušie klasiskajā boksā trenējas savam priekam un sportiskajai formai, otrs, kad jaunieši trenējas, lai veidotu sportista karjeru.


Kluba audzēkņi Latvijas mērogā ar labiem panākumiem piedalās dažādās sacensībās un turnīros. Nesen uzvaras gūtas divos turnīros – Olainē, kur startēja jaunieši no 13 valstīm un Daugavpilī Purvinska piemiņas turnīrā.


Nozīmīgākās klasiskā boksa sacensības ir Latvijas čempionāts, kurās pagaidām, neatbilstoša vecuma dēļ, jēkabpilieši vēl nestartē, taču notiek nopietna gatavošanās šiem mačiem jau nākamajā gadā.


Treneris Sergejs Ščeglovs lepojas, ka patlaban klubā trenējas četri ļoti perspektīvi jaunie bokseri Daņila Zagorskijs, Ļeons Tučs, Nikolass Zalaks un pavisam jauns sportists, kas sāk vēl tikai pirmos soļus šajā jomā, bet jau uzrāda teicamus dotumus – Timurs Haļiuļins.


Jauniešiem, kas trenējas amatieru līmenī treniņi ir trīs reizes nedēļā, savukārt tie, kas sākuši sportistu gaitas un piedalās sacensībās, uz treniņiem nāk katru dienu.


Pavisam nesen klubā viesojās Latvijā pazīstams bokseris Vahrams Vardanjans, kas startējis “Fight Elite” turnīros un savulaik trenējies pie viena trenera kopā ar Mairi Briedi, kā arī uzstājies ar viņu kopīgos turnīros. Par titula cīņu, vienu no sagatavošanas posmiem Vahrams Vardanjans  aizvadīja Jēkabpils boksa klubā. Tiekoties ar pašreizējiem kluba audzēkņiem viņš stāstīja par saviem sasniegumiem boksā un motivēja jauniešus startiem.


Tie, kas vēlas trenēties Jēkabpils boksa klubā, ar treneri Sergeju Ščeglovu var sazināties pa tālruni – 20046757.( kaut kur blakus logo )


Sandra Mikanovska,

Radio1, Ceturtdiena

Atstājiet komentāru