2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

BK “Jēkabpils” ieslēdz pilnus apgriezienus un otrajā puslaikā salauž RSU

BK “Jēkabpils” ieslēdz pilnus apgriezienus un otrajā puslaikā salauž RSU

Piektdien, 7. februārī pie četrpadsmitās uzvaras “Ramirent” Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā tika BK “Jēkabpils”, kas Jēkabpils sporta namā aizvadīja pārliecinošu otro puslaiku un pieveica Rīgas Stradiņa universitātes basketbola komandu ar rezultātu 115:84.

Pirms spēles BK “Jēkabpils” kluba prezidents Leonīds Salcevičs pasniedza Kasparam Ciprusam Latvijas Basketbola savienības balvu kā vērtīgākajam janvāra spēlētājam līgas Austrumu konferencē. Jāatzīmē, ka Ciprusam šosezon šis jau ir otrais MVP apbalvojums. 

RSU basketbolisti šajā sezonā bija zaudējuši tikai trīs spēles, un mačs Jēkabpilī, kā jau bija gaidāms, iesākās ar līdzvērtīgu un spraigu cīņu. Pirmajā puslaikā viesi spēles vadības grožus vairāk turēja savās rokās un, lai gan jēkabpilieši otrajā ceturtdaļā veica 11 bezatbildes punktu izrāvienu (35:29), puslaiks “lūšiem” noslēdzās ar divu punktu deficītu – 52:54. 

Trešajā ceturtdaļā iniciatīvu uzņēmās Mikus Sokolovs, kurš ar precīzu tālmetienu atgrieza savai komandai pozitīvu bilanci un ceturtdaļā guva 14 punktus. Atšķirībā no pirmā puslaika, kad spēles līderi mainījās 16 reizes un rezultāts septiņas reizes bija neizšķirts, trešajā ceturtdaļā “lūši” stabili pārņēma spēles kontroli savās rokās, un pēdējā ceturtdaļa jau bija vairs tikai formalitāte. Mačs noslēdzās ar pārliecinošu jēkabpiliešu panākumu – 115:84. BK “Jēkabpils” ar 14 uzvarām 14 spēlēs godam turpina nest līgas favorītu vārdu.

BK “Jēkabpils” treneris Agris Galvanovskis: “Sākumā mēs par daudz ļāvām viņiem izpausties. Abas ir amatieru komandas, un, kamēr pretinieks ir “svaigs”, viņš daudz ko labu var izdarīt. Pretinieki spēlēja bez spiediena no mūsu puses un iemeta 12 tālmetienus. Tas ir par daudz! Mēs pielaidām deviņas kļūdas, kamēr viņi tikai vienu... Puslaika pārtraukumā mums ar mūsu puišiem bija konstruktīva saruna. Piekoriģējām uzbrukumu, pastiprinājām aizsardzību. Prieks, ka puiši izpildīja to, ko bijām sarunājuši, uzreiz bija redzams, kā spēlējam, kad esam koncentrējušies un ieslēdzam pilnus apgriezienus.”

Jurijs Aleksejevs kārtējo reizi bija “lūšu” rezultatīvākais basketbolists, viņš iekrāja 20 punktus, izcīnīja astoņas bumbas zem groziem un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Divus līgas MVP titulus ar 19 gūtiem punktiem, 15 izcīnītām atlēkušajām bumbām un deviņām izprovocētām piezīmēm uzspodrināja Kaspars Cipruss, bet pa 18 punktiem komandas uzvarā ieguldīja Mārtiņš Vīņauds, Mikus Sokolovs un Reinis Ermansons.


“Ramirent” LBL2, 7.02.2020., Jēkabpils sporta nams
BK “Jēkabpils” – RSU 115:84 (26:29, 26:25, 31:20, 32:10)
“Jēkabpils”: Aleksejevs 20 (8 ab, 5 rp), Cipruss 19 (15 ab), Vīņauds 18 (6 ab, 8 rp), Sokolovs 18 (7 rp), Ermansons 18, Bērziņš 9, Večens 4 (7 rp), Leja 3, Surkulis 3, Koļesinskis 3

14. februārī risināsies kaimiņu derbija otrais piegājiens, tikai šoreiz “lūši” dosies ciemos pie BK “Līvānu stikls” komandas. 

BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, AS „LNK Industries”, Jēkabpils sporta centrs, „Vērtīgs”, „Repromo.lv”, SIA „AJV grupa”. 


Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK „Jēkabpils”
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru