2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

BK „Jēkabpils” sezonu noslēdz kā labākie Austrumu grupā

BK „Jēkabpils” sezonu noslēdz kā labākie Austrumu grupā

Saistībā ar ārkārtas situācijas pagarināšanu valstī līdz 12. maijam Latvijas Basketbola savienības valde, ņemot vērā klubu viedokli, ceturtdien, 9. aprīlī, nolēmusi atcelt „Ramirent” LBL2 izslēgšanas turnīrus. BK „Jēkabpils” sezonas laikā izcīnīja uzvaras visās 19 spēlēs un kļuva par Austrumu grupas pamatturnīra uzvarētājiem.

Rezultatīvākais „lūšu” basketbolists aizvadītājā sezonā bijis Jurijs Aleksejevs, pieredzējušais spēlētājs vidēji katrā spēlē guva 19,9 punktus, kā arī savāca 9,4 atlēkušās bumbas. Sekmīgākais zem groziem bijis Kaspars Cipruss, viņš vidēji katrā mačā izcīnīja 13,5 bumbas, kā arī sakrāja 17,9 punktus. Visvairāk rezultatīvo piespēļu vidēji katrā spēlē – 7,7 – atdeva komandas kapteinis Kārlis Večens.

Četras reizes par mēneša vērtīgākajiem līgas Austrumu grupas spēlētājiem tika atzīti tieši BK „Jēkabpils” basketbolisti: oktobrī – Jurijs Aleksejevs, novembrī un janvārī – Kaspars Cipruss, bet februārī – Mikus Sokolovs. 

Komanda un tās spēlētāji ne tikai uzvarēja visās spēlēs, pārspēja vairākus līgas un kluba rekordus, bet arī bija sabiedriski aktīvi. BK „Jēkabpils” aizvadītās sezonas laikā paviesojās Jēkabpils dzīvnieku patversmē, organizēja Ziemassvētku apsveikumu zīmēšanas konkursu bērniem un uzvarētāju ballīti Jēkabpils Mežaparkā, kā arī aicināja Jēkabpils pirmklasniekus un kluba līdzjutējus uz Jēkabpilī pirmo „Basketbola dienu”. 

BK „Jēkabpils” prezidents Leonīds Salcevičs ir pārliecināts par to, ka „lūši” šajā sezonā bija labākie visā līgā: „Mūsu plānos bija izcīnīt čempionu titulu un sezonas gaitā iezīmējās arī mērķis izdarīt to bez neviena zaudēta mača. Ja būtu notikušas izslēgšanas spēles, tad mēs to arī būtu paveikuši – BK „Jēkabpils” būtu čempioni!

Es nebiju gaidījis, ka mums tik īsā laika posmā izveidosies tik spēcīga, saliedēta un draudzīga komanda, kas, cītīgāk trenējoties, varētu būt konkurētspējīga arī augstākajā līgā. Katram no mūsu komandas spēlētājiem bija lieliska attieksme un atdeve laukumā. Paldies ikvienam no viņiem! Paldies par ieguldīto darbu arī trenerim Agrim Galvanovskim, menedžerim Edvīnam Skudram, sabiedrisko attiecību speciālistei Lāsma Iršai, fizioterapeitei Lienei Elksnītei un visiem, kas bija kopā ar mums un atbalstīja! Mēs kopā parādījām, ka basketbolu Jēkabpilī mīl un ka mēs varam būt labākie!”

Jautāts par nākamās sezonas plāniem Salcevičs uzsver, ka basketbols Jēkabpilī nepazudīs: „Sekosim līdzi basketbola attīstībai jaunā prezidenta Raimonda Vējoņa vadībā. Katrā ziņā mums ir atbildība pret jēkabpiliešiem, kas ir iemīlējuši basketbolu, turklāt mums top lielā sporta halle. Visticamāk gaidāmajā sezonā turpināsim dalību LBL2. Bet, ja ne nākamsezon, tad pēc gada BK „Jēkabpils” centīsies atgriezties augstākajā līgā. Basketbolam Jēkabpilī ir jābūt!”

Paldies visiem par atbalstu! Paldies mūsu ģimenēm, līdzjutējiem, kluba vadībai un sponsoriem! Paldies mūsu komandai un personālam par pašaizliedzīgu darbu! Paldies visiem, kas bija ar mums un juta līdzi komandai visas sezonas garumā!

BK „Jēkabpils” pēc septiņām sezonām augstākajā līgā šosezon debitēja LBL 2. divīzijas čempionātā. Komandā spēlēja Jurijs Aleksejevs, Mikus Sokolovs, Matīss Surkulis, Matīss Koļesinskis, Edgars Leja, Kaspars Cipruss, Reinis Ermansons, Dāvis Šteinarts, Lauris Bērziņš un kapteinis Kārlis Večens. Komandu trenēja un cīņās vadīja treneris Agris Galvanovskis. 

BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, AS „LNK Industries”, Jēkabpils sporta centrs, „Vērtīgs”, „repromo.lv”, SIA „AJV grupa”.


Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK „Jēkabpils”
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru