2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

BK „Jēkabpils” dramatiskā spēles galotnē pieveic „RSUVEF Rīga”

BK „Jēkabpils” dramatiskā spēles galotnē pieveic „RSUVEF Rīga”

Piektdien, 14. janvārī, Jēkabpils sporta hallē BK “Jēkabpils” spraigā, ar asumiem un emocijām bagātā “Ramirent” Nacionālās basketbola līgas spēlē atspēlēja 21 punkta deficītu un izrāva uzvaru ar 77:76 pār “RSU/VEF Rīga”. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 15 punktiem bija Mikus Sokolovs, informē BK Jēkabpils sabiedriskās attiecības..

Pretinieki Jēkabpilī ieradās ar pazīstamām personībām treneru sastāvā – “RSU/VEF Rīga” galvenais treneris ir BK “Jēkabpils” trenera asistenta lomā bijušais Kristaps Zeids, bet viņa asistents – bijušais “lūšu” spēlētājs un arī treneris Mihals Hlebovickis. Daudziem tā bija patīkama atkalsatikšanās, bet tā nebūt nemazināja gaidāmās spēles spriedzi un abu pušu vēlmi uzvarēt.

Ja pirmā ceturtdaļa aizritēja vienlīdzīgi (21:19), tad turpmākās divas ceturtdaļas laukumā noteikumus diktēja viesi. Bija vērojama agresīva spēle, ar daudz asumiem, emocijām un piezīmēm. Trešajā ceturtdaļā “lūši” attapās ar 21 punkta deficītu (38:59) un saņēmās atspēlēties. Noslēdzošo ceturtdaļu jēkabpilieši iesāka jau vairs tikai ar 13 punktiem mīnusā (48:61), bet tad par divām nesportiskajām piezīmēm no spēles tika izraidīts Jurijs Aleksejevs. Varbūt tieši tas deva papildus niknumu un cīņassparu mājiniekiem un viņu līdzjutējiem, jo kopīgiem spēkiem, skaļu ovāciju pavadīti, “lūši” aizraujošā mača izskaņā svinēja uzvaru ar viena punkta pārsvaru – 77:76. Lielisku vārda dienas dāvanu sev, komandai un līdzjutējiem pasniedza Roberts Mednis, kurš labu laiku ar četrām personīgajām piezīmēm pavadījis uz soliņa, atgriezās laukumā, lai pēdējās nepilnas pusotras minūtes laikā gūtu izšķirošus piecus punktus!

BK „Jēkabpils” treneris Artūrs Brūniņš pēc nervozās spēles atzina, ka pirmās trīs ceturtdaļas komandai trūcis cīņasspara, bet, iespējams, tieši asumi bijuši tie, kas salauzuši spēli un likuši „lūšiem” saņemties: „Varbūt tas, ka Jura [Juris Aleksejevs] ziedojās komandai un viņu izraidīja no laukuma, bija pozitīvs pavērsiens, jo lika komandai atdzīvoties. Komanda parādīja, ka viņi ir komanda! Viņi ir gana meistarīgi, bet citreiz tā meistarība ir jānoliek malā un jācīnās kā komandai – vienam par visiem un visiem par vienu. Šī bija rakstura uzvara!”

Treneris arī atzīmē lielisko atmosfēru, kas valdīja hallē: „Kopš esmu “Jēkabpils” treneris šāda atmosfēra laukumā vēl nebija bijusi! Paldies līdzjutējiem par tik skaļu zāli, foršām ovācijām un atbalstu! Bija ļoti patīkami! Gaidīsim līdzjutējus arī uz nākamajiem mačiem!”

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 15 punktiem bija Mikus Sokolovs, 14 punktus savas komandas kontā ieguldīja Mārtiņš Vīņauds, bet 13 pievienoja Kārlis Večens (viņam arī 10 rezultatīvas piespēles un 8 bumbas zem groziem). 

Jēkabpiliešiem šī bija sestā uzvara astoņās „Ramirent” NBL spēlēs.

„Ramirent” NBL, 14.01.2022., Jēkabpils sporta halle
BK „Jēkabpils” – „RSU/VEF Rīga” 77:76 (21:19, 12:20, 15:22, 19:15)
BK „Jēkabpils”: Sokolovs 15 (5rp, 6ab), Vīņauds 14, Večens 13 (10 rp, 8ab), Bēts 11 (5ab), Aleksejevs 8 (9ab), Arnītis 8 (6ab), Mednis 8, Ermansons.

Nākamo spēli BK „Jēkabpils” aizvadīs piektdien, 21. janvārī izbraukumā pret „BK Ogre/BS Ogre” basketbolistiem. 

BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils novada pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, Jēkabpils sporta centrs, „Drukas Nams”, „Apdruka24.lv”.

Komentāri (0-5/5)

  • Negudrojies!
    16.01.2022 06:24
    Pie Lidla stāv svaigā gaisā. Ar to arī ir atšķirība. Bet te ir telpa un visi ir vienā čupā. Tad brīnās, ka tūkstošiem dienā nogrābj ķīnas triperi!
    .
  • Sofija
    16.01.2022 00:49
    Kuri basketbolisti ir jēkabpilieši????
  • To Ha ha ha
    15.01.2022 10:59
    Pie lidla tad stāvi stundām rindā lai aizjūras gardumus iepirktu. Ar ko atšķirība?
  • Ha ha ha
    15.01.2022 08:45
    Izskatās, ka tā arī staigāsim ar maskām un nošpricēti ar aizjūras šķidrumiem visos caurumos, kā tādi debīleņi, līdz mūža galam.
  • Kur policija skatās?
    15.01.2022 08:43
    Nu vienkārši unikums! Kuram maska zem deguna, kuram vispār nav, visi vienā čupā, bet cilvēki pacietīgi divus gadus gaida, kad covid-19 pazudīs no zemes virsas!

Atstājiet komentāru