2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Godinot piemiņu, izveidojas Madonas hokeja tradīcija

Lai godinātu pāragri mūžībā aizsaukto Madonas hokeja dzīves entuziastu Salvi Stradiņu, viņa ģimene, draugi un domubiedri šā gada 16.aprīlī Jēkabpils sporta centra ledus hallē organizē Salvja Stradiņa piemiņas turnīru hokejā. Kausa izcīņa norisināsies jau sesto reizi, tāpēc to pamatoti var uzskatīt par izveidojušos stabilu tradīciju Madonas hokejā.

Turnīrā piedalīsies četras komandas – hokeja klubs Madona, VUGD izlase, hokeja komanda Jēkabpils un komanda Huligan.

Visu savu apzināto mūžu līdztekus darba pienākumiem Salvis tika veltījis hokejam. Bijis komandas kapteinis, spēlētāju motivētājs, komandas gara uzturētājs, kā arī organizators, viens no hokeja kluba Madona dibinātājiem. Ar savām komandām izcīnījis daudzas uzvaras, tostarp arī ar savas darba vietas – VUGD komandas izlasi, apbalvots ar Madonas pilsētas domes Atzinību par ieguldījumu hokejā.

VUGD komandas vadītājs Mareks Silovs uzsver, ka galvenais šajās sacensībās ir sportiskais gars, azarts un kopības sajūta, jo kopā sanāk gan Salvja bijušie spēles biedri, gan nākamā paaudze.
Savukārt hokeja kluba Madona komandas kapteiņa asistents Igors Šapovals atzīst, ka ir gandarījums par to, ka izdevies izveidot šādu Madonas hokeja tradīciju, turklāt turnīri ir notikuši pat sarežģītajos Covid pandēmijas apstākļos.
Dēls Raivo Stradiņš pauž patiesu lepnumu par izveidojušos tradīciju, jo vienas no spilgtākajām atmiņām jau kopš bērnības ir hokeja spēle kopā ar tēvu, kurš Madonas hokeja dzīvei atdeva sevi visu, turklāt zīmīgi, ka šogad turnīrs norisinās Jēkabpilī, jo tieši Jēkabpils ir Salvja Stradiņa dzimtā vieta.

Aizvadītajos gados turnīrs pulcējis dažādas komandas un spēlētājus, tostarp brāļus Džeriņus, Latvijas sieviešu izlases kapteini Annu Kubliņu, bet allaž neiztrūkstoši ir Salvja vistuvākie – madonieši un glābšanas dienesta puiši.
Visu gadu garumā turnīru atbalstījuši arī draugi un labvēļi – Madonas krodziņš Šlāgeris un Haralds Pūce, vairākkārtējs atbalstītājs Viešūra kalns un pārvaldnieks Gints Rudzītis, SIA Madonas Nami, Madonas novada pašvaldība, AS Latvijas Valsts Meži, mediju pārstāvji – Madonas laikraksts Stars, Vidzemes televīzija.

Salvis Stradiņš mūžībā devās no sirds slimības 2015.gada 26.oktobrī hokeja spēles laikā Rīgā, Sergeja Žoltoka vidusskolas ledus hallē, 46 gadu vecumā.

Uz tikšanos Jēkabpilī!

Atstājiet komentāru