2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

BK „Jēkabpils” uzvar pirmo pusfināla cīņu pret „Kandava-Anzāģe”

BK „Jēkabpils” uzvar pirmo pusfināla cīņu pret „Kandava-Anzāģe”

BK „Jēkabpils” „Ramirent” Nacionālā basketbola līgas izslēgšanas spēlēs turpina demonstrēt lielisku sniegumu un sestdien, 23. aprīlī, Kandavā izcīnīja pirmo pusfināla panākumu pār Rietumu konferences regulārā turnīra labāko komandu – „Kandava/Anzāģe” (83:67). Otru nepieciešamo uzvaru biļetei uz finālu „lūši” plāno izcīnīt trešdien, 27. aprīlī, plkst. 20.00 Jēkabpils sporta hallē, informē BK Jēkabpils sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Irša..

Ceturtdaļfinālā BK „Jēkabpils” divos mačos pret „OC Limbaži” (85:75, 94:74) nopelnīja ceļazīmi uz pusfinālu, bet pusfinālā „lūšus” gaidīja nezināmais. Ar Rietumu līderiem – „Kandava/Anzāģe” – jēkabpilieši vēl līdz šim nebija tikušies – ne šajā, ne iepriekšējās sezonās. 

Kandava jēkabpiliešus sagaidīja ar kuplu un skaļu līdzjutēju pūli, un mačs solījās būt aizraujošs. „Lūši” svarīgo cīņu iesāka pārliecinoši, jau pirmajā ceturtdaļā sakrājot vērā ņemamu pārsvaru – 25:11. Arī otrais un trešais spēles ceturksnis aizritēja jēkabpiliešu zīmē, „lūši” nepiekāpīgi darbojās aizsardzībā un uzbrukumā labi krita gan tuvie, gan tālie metieni. 

Ceturto ceturtdaļu viesi iesāka ar 25 pārsvaru – 75:50. Te nu, savu līdzjutēju mudināti, kandavnieki ietiepīgi metās glābt, ko var, un tas viņiem uz brīdi arī padevās. Ceturtdaļas ieskaņā, nedaudz vairāk kā minūtes laikā gūstot 15 bezatbildes punktus pēc kārtas, pusi no sava deficīta mājiniekiem izdevās atgūt (77:65). Bet „lūši” nesalūza, un līdz spēles izskaņai ļāva mājiniekiem trāpīt vairs tikai vienu grozu un izcīnīja svarīgu uzvaru ar rezultātu 83:67.

15 punktus, astoņas piespēles, sešas atlēkušās bumbas un trīs pārķertas piespēles sakrāja Mikus Sokolovs, 14 punktus guva Rihards Strauts, bet 13 punkti un sešas piespēles Kārļa Večena kontā.

Lai gan kopumā BK „Jēkabpils” sniegums spēlē bija teicams, īsā brīdī zaudētie 15 punkti bija negaidīts pavērsiens, un uz to pēc spēles norādīja arī komandas treneris Artūrs Brūniņš: „Pirmais puslaiks man ļoti patika – stingri turējāmies pie plāna. Arī trešā ceturtdaļa bija laba, bet ceturtajā, kad likās, kad spēles liktenis jau ir izlemts, pretinieks tā nedomāja, bet mēs atslābinājāmies stipri par daudz. Tādās reizēs nedrīkst paļauties tikai uz savu individuālo meistarību, tur jānostrādā visai komandai. Bet džeki ir malači – cepuri nost! Jo pēc šādiem kritumiem pa lielam komandas zaudē, bet mūsējie saņēmās un izdarīja melno darbu. Svarīgākais ir uzvara – smuka spēle vai nesmuka, bet šobrīd esam vadībā ar 1:0.” 

Treneris arī uzsvēra, ka komanda atpakaļ uz Kandavu vairs negrib atgriezties, bet, lai tas izdotos, būs jāiegulda ne tikai pašu basketbolistu, bet arī līdzjutēju darbs: „Pretinieks ir ļoti spēcīgs, neko par velti neatdos, tāpēc aicinām visus uz spēli Jēkabpilī! Vajag pilnas un skaļas tribīnes, un tad mēs „dosim vaļā”!”

Tiekamies uz atbildes maču trešdien, 27.aprīlī, plkst. 20.00 Jēkabpils sporta hallē! Turpināsim cīņu par iekļūšanu finālā un čempionu titulu!


„Ramirent” NBL pusfināls, 23.04.2022., Kandavas sporta halle
BK „Jēkabpils”- BK „Kandava/Anzāģe” – 83:67(25:11, 35:26, 15:13, 8:17)
„Jēkabpils”: Sokolovs 15 (8rp), Strauts 14, Večens 13 (6rp), Vīņauds 12 (7ab), Mednis 10 (8ab), Aleksejevs 6 (9ab), Ermansons 5, Bērziņš 4, Arnītis 4.

BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils novada pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, Jēkabpils sporta centrs, „Drukas Nams”, „Apdruka24.lv”. Informē: „Jēkabpils Radio1”

Atstājiet komentāru