2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpilietis iekļūst galda hokeja Pasaules Tūres Top 8 (FOTO)

Aizvadītājā nedēļas nogalē Vācijas pilsētā Lārā (Lahr/Schwrzwald), norisinājās Pasaules Tūres posms galda hokejā "Germany Open", kurā piedalijās 39 galda hokejisti no 10 pasaules valstīm - Igaunija, Čehija, Šveice, Vācija, Ukraina, Slovēnija, Kanāda, Somija, Zviedrija, un kā vienīgi pārstāvji no Latvijas, jēkabpilieši Andrejs Kuzņecovs, Kristaps Zarinieks un Jorens Leskovičs.

 Apakšgrupu spēlēs visi mūsējie spēja kvalificēties finālgrupai (Top 26). No finālgrupas labākie 16 kvalificējās play off. Tas izdevās Andrejam Kuzņecovam, kurš finālgrupā ieguva 12.vietu, kas nozīmēja, ka turnīra 1/8 finālsērijā līdz 4 uzvarām pretī stāsies, šī brīžā Slovēnijas labākais galda hokejists - Anže Božic. Spraigās spēlēs, atspēlējoties no 2-3 sērijā, pārāks tomēr ar 4-3 izrādijās Andrejs, kurš iekļuva nākamajā kartā. 1/4 finālā viņam pretī stājās pieredzējušais čehs Pāvels Plešāks, kam nācās piekāpties ar 1-4. 

Par sacensību uzvarētāju kļuva ukrainiete Hanna Ivantsova, kura tagad ir pirmā sieviete, kas uzvarējusi kādu Pasaules Tūres turnīru, otro un trešo vietu, atiiecīgi, sadalīja Petri Miettinen (Somija) un Martin Madeira (Čehija).
 
Šajā sezonā galvenās sacensības vēl paredzētās jūnija mēnesī Slovēnijā, kur nacionālās izlases spēkosies Eiropas čempionātā, bet Pasaules Tūres jaunā sezona atsāksies jūlijā, ar pirmo posmu ASV pilsētā Čikāgā.

Atstājiet komentāru