2024.gada 28. septembris

Lana, Sergejs, Svetlana

Jēkabpils "Lūšu" volejbolisti izcīna Latvijas Superkausu

Jēkabpils "Lūšu" volejbolisti izcīna Latvijas Superkausu

"Jēkabpils Lūši" sestdien Jēkabpilī izcīnīja sezonā pirmās trofejas, kļūstot par Superkausa ieguvējiem. "Jēkabpils Lūši" ar 3:1 pārspēja "Ezerzeme/DU" volejbolistus.


"Jēkabpils Lūši" aizvadītajā sezonā gan uzvarēja Latvijas čempionātā, gan izcīnīja Latvijas kausu, tādēļ par viņu pretiniekiem Superkausa mačā kļuva valsts vicečempioni "Ezerzeme/DU". Superkausa nolikums paredz titula mačā tikties pērnās sezonas valsts čempioniem un Latvijas kausa ieguvējiem.

Eduards Stieģelis uzvarētājiem guva 17 punktus un tika atzīts par labāko "Jēkabpils Lūšu" sastāvā. Pāvels Jemeļjanovs kausa ieguvējiem pievienoja 10 punktu, savukārt "Ezerzeme/DU" ar 17 punktiem izcēlās Dmitrijs Meinerts, kuru nosauca par labāko Daugavpils komandā.

"Ezerzeme/DU" veiksmīgi sāktajā pirmajā setā ātri iekrāja 12:6 pārsvaru, kas pamazām ruka, līdz Zigurda Adamoviča rezultatīvi noslēgts uzbrukums nodrošināja neizšķirtu 20:20. Tomēr pāris efektīvi bloki seta galotnē ļāva "Ezerzeme/DU" panākt 26:24.

Viens no "Ezerzeme/DU" līderiem Antons Nazarovs pēc pirmā seta intervijā Latvijas Televīzijā atzina, ka spēle izvērtusies emocijām bagāta, un jācīnās līdz galam jebkurā epizodē. Nazarovs par nozīmīgu aspektu nosauca emocionālas spriedzes uzturēšanu laukuma saimniekiem, lai izdotos veiksmīgs spēles turpinājums. 

Toties otrajā setā solīdā vadībā ar 13:7 izvirzījās Jēkabpils komanda. "Ezerzemei/DU" izdevās atsevišķas spilgtas epizodes uzbrukumā, tomēr ar to nepietika, lai izmainītu spēku samēru, un "Jēkabpils Lūši" setā bija pārāki 25:21.

Zigurds Adamovičs pēc otrā seta atzina, Jēkabpils komanda vēl nespēlē savu spēli un, iespējams, tādēļ, ka vēl nav atguvusies pēc zaudētā Čempionu līgas mača Šveicē. Trešais sets "Lūšiem" jāsāk ļoti agresīvi, lai neatstātu pretiniekiem iespējas ieķerties spēlē, uzsvēra Adamovičs. 

Tieši tā "Jēkabpils Lūši" atsāka spēli, trešā seta sākumā iekrājot 7:2 pārsvaru. Pavariējot sastāvu, "Ezerzeme/DU" spēja atgūties un atjaunoja neizšķirtu 12:12, bet lūzumam ar to bija par maz. "Jēkabpils Lūšiem" Kristers Landzāns ar netveramu servi seta galotnē panāca 25:21.

"Ezerzeme/DU" volejbolists Ēriks Voroņko pēc trešā seta atzina, ka vainojamas pašu kļūdas un nepietiekama koncentrēšanās, turklāt sezonas startā komanda, iespējams, vēl nav pienācīgi saspēlējusies.

Arī ceturto setu veiksmīgi sāka Jēkabpils komanda, izvirzoties vadībā 8:4. "Ezerzeme/DU" pazaudēto spēles pavedienu atguva tikai atsevišķos spēles brīžos, un "Jēkabpils Lūši" ar uzvaru setā 25:19 kļuva par kausa ieguvējiem. 

Stieģelis pēc uzvaras pastāstīja, ka komandai neveiksmīgajā mača sākumā vajadzēja beigt kļūdīties servēs un spēlēt mierīgāk, lai ievirzītu cīņas gaitu vēlamā gultnē. Svarīgi, ka netika pieļauts daudz kļūdu, piebilda Stieģelis. Savukārt viņa komandas biedrs Armands Rokjans uzteica "Jēkabpils Lūšus" par spēju ātri atgūties pēc zaudētā pirmā seta.

Jēkabpils komandas galvenais treneris Mārcis Obrumans atzina, ka ir vilšanās par zaudējumu Čempionu līgā, kur komanda netika tālāk par pirmo kārtu, bet Superkausa spēles iznākumu ir grūti prognozēt. Tikmēr "Ezerzeme/DU" galvenais treneris Rihards Puķītis uzsvēra, ka vienmēr ir patīkami uzveikt spēcīgākus pretiniekus, tādēļ jāspēlē gudrāk.

Savukārt "Jēkabpils Lūšu" ģenerālmenedžeris Māris Trušelis pirms mača intervijā Latvijas Televīzijā pauda pārliecību, ka komandas sniegums sezonas gaitā arvien uzlabosies, jo tas jau ir pierādījies iepriekš.

Jau ziņops, ka Pirms gada "Ezerzeme"/DU pirmoreiz izcīnīja Superkausu, finālā ar 3-2 (23:25, 25:23, 25:18, 23:25, 15:11) pieveicot "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" komandu. Tāpat arī vēstīts, ka Latvijas Superkausu izcīnīja arī "Rīgas Stradiņa Universitātes"/"Murjāņu Sporta ģimnāzijas" (RSU/MSĢ) volejbolistes, kuras ar 3-0 (25:21, 25:10, 25:23) guva panākumu pār "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) vienību.

Foto/Teksts - LETA/LSM.lv

Atstājiet komentāru