2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Iesniegts otrais deputātu kandidātu saraksts pašvaldību vēlēšanām Jēkabpils novadā

Iesniegts otrais deputātu kandidātu saraksts pašvaldību vēlēšanām Jēkabpils novadā

Iesniegts otrais deputātu kandidātu saraksts pašvaldību vēlēšanām Jēkabpils novadā. Sarakstu iesniegusi politiskā partija “PROGRESĪVIE””, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Sarakstā ir 19 deputātu kandidāti gan no Jēkabpils pilsētas, gan Jēkabpils, Viesītes, Krustpils, Salas un Līvānu novadiem. Partijas Progresīvie deputātu kandidātu sarakstā ar pirmo kārtas numuru startē Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola, ar otro - Latvijas Cistiskās fibrozes biedrības valdes priekšsēdētāja Alla Beļinska, bet trešais kārtas numurs ir Jēkabpils Valsts ģimnāzijas sporta skolotājam Aivim Kokinam. 

Ar ceturto kārtas numuru startē Jēkabpils novada pašvaldības bāriņtiesas priekšsēdētāja Ina Gusāre, piektā sarakstā ir Latvijas Universitātes Jēkabpils filiāles direktore Daina Spuriņa, sestais – AS Latvijas valsts meži mežizstrādes meistars Ilgvars Bērziņš, septītā – SIA “Berta Vet” valdes locekle, veterinārārste Baiba Iļjina, astotā – Jēkabpils 2.vidusskolas direktora vietniece, vidusskolas un pamatskolas krievu valodas un literatūras skolotāja Ludmila Movčane, devītais VSAC “Rīga” filiāle “Teika” ergoterapeita asistents Niks Avišāns, desmitā – Krustpils novada bāriņtiesas valdes locekle – Aļona Vaņuhova, vienpadsmitais – saimnieciskās darbības veicējs- autoelektriķis Oskars Avotiņš, divpadsmitā – Jēkabpils pilsētas pašvaldības Attīstības un investīciju nodaļas projektu vadītāja – Inese Vītola, trīspadsmitā – Krustpils novada pašvaldības juriste Ilze Stupāne, četrpadsmitais  – SIA “Jēkabpils PMK” arhitektūras rasētāja Gunta Ņesterenko, piecpadsmitais – AS “Latvenergo” informācijas sistēmu inženieris Roberts Vībāns, sešpadsmitā – Zasas vidusskolas fizikas un matemātikas skolotāja Zita Goldberga, septiņpadsmitais – Saimnieciskās darbības veiceijs, bioloģiskais lauksaimnieks Pēteris Aliks, astoņpadsmitā – Jēkabpils novada pašvaldības darba aizsardzības speciāliste Oksana Uvarova un sarakstu ar deviņpadsmito kārtas numuru noslēdz Salas novada pašvaldības bāriņtiesas priekšsēdētāja Jeļena Jefimova.

Statistikas dati liecina, ka deputātu kandidātu sarakstā ir seši vīrieši un 13 sievietes, augstākā izglītība ir 16 deputātu kandidātiem. Savukārt skatoties pa vecuma grupām – līdz 40 gadu vecumam ir pieci kandidāti, vecuma grupā no 40 līdz 60 gadiem – 13 deputātu kandidāti un viens ir vecāks par 60 gadiem.

Politiskais spēks “PROGRESĪVIE” savā partijas programmā Jēkabpils novada iedzīvotājiem un uzņēmējiem sola nodrošināt iespēju aktīvi iesaistīties lēmumu pieņemšanā. Tāpat arī tiek solīts nodrošināt efektīvu un caurskatāmu kapitālsabiedrību pārvaldību un iepirkumu uzraudzības sistēmu, izslēdzot jebkādus korupcijas vai izšķērdības riskus. 

Partija sola uzbūvēt jaunus daudzīvokļu namus kvalificētiem speciālistiem, ģimenēm ar bērniem, renovēt sociālos dzīvokļus. 

Tāpat arī tiek solīts maksimāli piesaistot ES fondu līdzekļus, nodrošināt vienmērīgu pilsētvides un lauku teritorijas attīstību, īpaši izceļot Sēlijas vēsturiskās zemes vērtības. Investēt ceļu un ielu infrastruktūras attīstībā, daudzīvokļu māju piesaistīto teritoriju labiekārtošanā, kā arī kultūras, izglītības un tūrisma objektu renovācijā. Labiekārtot un uzlabot iespējas iedzīvotājiem piekļūt ūdenstilpņu krastiem. 

Partijas plānos ir arī attīstīt Krustpils pils, Marinzejas muižas, Gārsenes pils, Asares muižas ēkas pilsdrupu kompleksu kā Eiropas līmeņa tūrisma objektus, kā arī uzbūvēt jaunu un modernu Inovāciju centru jauniešiem, jaunu bibliotēkas kompleksu un vienotu mūzikas, mākslas izglītības un kultūras centru un veikt Tautas nama rekonstrukciju. 

“PROGRESĪVIE” paredzējuši nodrošināt gājējiem, velobraucējiem, vecākiem ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem ratiņkrēslos pieejamas sabiedriskās būves, ielas, ietves, celiņus un atpūtas vietas. Atbalstīt bioloģisko lauksaimniecību un veterinārārstu prakšu darbību, kā arī uzlabot dzīvnieku patversmi, nodrošināt atbalstu mājdzīvnieku čipošanai un reģistrēšanai. 

Izglītības jomā tiek solīts nodrošināt bērniem izglītību pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai, attālāko apdzīvoto vietu skolēniem nodrošināt bezmaksas transporta pakalpojumus. Paredzēts arī uzlabot izglītības iestāžu materiāli tehnisko nodrošinājumu, īpaši atbalstīt un veicināt jauniešu iespējas kvalitatīvi apgūt inženierzinātni un medicīnu. Paredzēts atbalstīt un veicināt pieaugušo mūžizglītību. 

“PROGRESĪVIE” sola maksimāli ierobežot azarstspēļu izplatību. Nodrošināt nekavējošas juridiskas, sociālās un psiholoģiskās palīdzības pieejamību krīzes situācijā un kvalitatīvu sociālo atbalstu. Tiek solīts arī  atbalstīt ārpusģimenes aprūpē esošos bērnus un viņu ģimenes. Partijas plānos ir arī atbalstīt veselības aprūpes pieejamību, pilnveidot un ieviest jaunus sociālos/veselības pakalpojumus. 

Uzņēmējdarbības jomā “PROGRESĪVIE” sola atbalstīt jaunu, inovatīvu uzņēmumu veidošanu, attīstīt uzņēmējdarbības parkus, atbalstīt un veicināt kooperāciju. Ar pilnu partijas  “PROGRESĪVIE” programmu pašvaldību vēlēšanām var iepazīties Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanas šogad notiks 5.jūnijā un jaunajā Jēkabpils dome tiks ievēlēti 19 deputāti. Jauno Jēkabpils novadu veidos apvienojot vienā administratīvajā teritorijā līdzšinējās sešas administratīvās teritorijas – Jēkabpils pilsētas un Jēkabpils, Krustpils, Salas, Viesītes un Aknīstes novadu.

Komentāri (0-2/2)

  • Kukuruza
    03.04.2021 01:01
    galigi garam
    nu nevar priekšsēdētāja vietnieci atkartoti iebalstot, dome tak valda bardaks un sos nepieredzejusos parejos pakalskrejejus,, kur kompetence te redzama kompetence, švaka programma arī pie tam
  • mjā
    30.03.2021 21:01
    Interesanti,kad sola sen ieplānotus darbus kā kaut ko īpašu un jaunu.

Atstājiet komentāru