2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Iesniegts sestais deputātu kandidātu saraksts pašvaldību vēlēšanām Jēkabpils novadā

Iesniegts sestais deputātu kandidātu saraksts pašvaldību vēlēšanām Jēkabpils novadā

Iesniegts sestais deputātu kandidātu saraksts pašvaldību vēlēšanām Jēkabpils novadā. Sarakstu iesniedzis politiskais spēks “Latvijas Zemnieku savienība”, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Sarakstā ir 22 deputātu kandidāti, kas pārstāv gan Jēkabpils pilsētu, gan Salas, Aknīstes, Jēkabpils, Krustpils un Viesītes novadus. 
Sarakstā ar pirmo kārtas numuru startē Jēkabpils domes deputāte Līga Kļaviņa, otrais kārtas numurs ir SIA “Eglona” valdes priekšsēdētājam Reinim Balodim, trešais sarakstā ir biedrības “Lauku partnerība Sēlija” valdes priekšsēdētājs Gvido Liepiņš.

Ar ceturto kārtas numuru startē SIA “Armiks” projektu vadītājs un īpašnieks, bijušais Saeimas deputāts Guntis Kalniņš. Piektais kārtas numurs sarakstā ir zemnieku saimniecības “Arkliņi” projektu vadītājs Mārtiņš Līcis, sestais – Sēlpils pagasta zemnieku saimniecības “Senči” īpašnieks Juris Balodītis, septītā – Biržu pamatskolas direktore – Aija Grišule, astotā – zobārste Laima Sola, devītais zemnieku saimniecības “Straumītes” īpašnieks Jānis Misters-Mistris, desmitā - biedrības “Ūsiņš” vadītāja Ieva Jase, vienpadsmitais – zemnieku saimniecības “Zemzari” īpašnieks Edvīns Meņķis, divpadsmitā – Krustpils pamatskolas direktora vietniece izglītības jomā Maija Kīne, trīspadsmitais – AAS Balta apdrošināšanas speciālists Arturs Hartmanis, četrpadsmitais – SIA “Sīpoli” valdes priekšsēdētājs Edgars Mols, piecpadsmitā – SIA “KG Latvija” agronome-konsultante Liāna Stalidzāne, sešpadsmitais SIA DLLA autoservisa vadītājs Jānis Blūms, septiņpadsmitā – Krustpils pamatskolas direktore Vija Stiebriņa, astoņpadsmitais – students Ralfs Daniels Midegs, deviņpadsmitā – Jēkabpils Agrobiznesa koledžas psiholoģe, lektore – Dace Līcīte, divdesmitā – SIA “Aknīstes Veselības un sociālās aprūpes centrs” pansionāta sociālā darbiniece, divdesmit pirmā – SIA “Tiesiska uzņēmējdarbība” izpilddirektore Inese Grišāne un sarakstu ar divdesmit otro kārtas numuru noslēdz Krustpils pamatskolas mūzikas skolotāja, 5.-9.klašu diriģente – Zaļina Višņakova.

Statistikas dati liecina, ka deputātu kandidātu sarakstā ir 11 vīrieši un 11 sievietes, augstākā izglītība ir 17 deputātu kandidātiem. Savukārt skatoties pa vecuma grupām – līdz 40 gadu vecumam ir 8 deputātu kandidāti, vecuma grupā no 40 līdz 60 gadiem – 11 deputātu kandidāti un 3 deputātu kandidāti ir vecāki par 60 gadiem.

Politiskais spēks “Latvijas Zemnieku savienība” savā programmā vēlētājiem sola Jēkabpils novadu veidot tādu, lai pilsēta un novads būtu dzīves telpa, no kuras negribēsies braukt prom un vieta, kurā gribēsies atgriezties.

Uzņēmējdarbības jomā “Latvijas Zemnieku savienība” sola īstenot līdzsvarotu attīstību visā novadā, piesaistot Eiropas Savienības līdzekļus, veidot apstākļus jaunu darba vietu radīšanai,  organizēt jaunu biznesa ideju radīšanu un turpināt industriālo teritoriju izveidi.

Tāpat arī tiek solīts rūpēties par pašvaldības autoceļiem un ielu segumu, aktīvi iesaistīties lauku un valsts reģionālo ceļu atjaunošanas programmā un apdzīvotās vietās uzlabot ielu seguma virsmu. Tiek solīts turpināt ierīkot un atjaunot energoefektīvu ielu apgaismojumu Jēkabpilī, Aknīstē, Viesītē, Atašienē un novada ciematos. Darāmo darbu sarakstā ir arī rotaļu laukumu atjaunošana un mājokļu programmas izstrādāšana. Tiek solīts  ziemā notīrīt sniegu līdz katrai apdzīvotai mājai visā novada teritorijā. 

Veselības jomā “Latvijas Zemnieku savienība” sola rūpēties par ģimenes ārstu pieejamību visā novada teritorijā un saglabāt esošo medicīnas pakalpojumu klāstu Jēkabpils reģionālajā slimnīcā.

Tiek solīts nodrošināt iedzīvotāju sporta aktivitātes visā novada teritorijā, attīstot infrastruktūru un organizējot dažāda mēroga sacensības, kā arī atbalstīt novada sporta klubus, organizācijas un augsta līmeņa sportistus. 

Izglītības jomā “Latvijas Zemnieku savienība” sola  veidot motivācijas programmas gan esošajiem, gan topošajiem pedagogiem un nodrošināt bērnu nokļūšanu vispārējās un interešu izglītības iestādēs, kā arī rūpēties par iespēju iegūt kvalitatīvu augstāko un profesionālo izglītību Jēkabpils novadā. 

Politiskais spēks sola veicināt Sēlijas un Latgales kultūrvēsturiskās identitātes saglabāšanu un popularizēšanu reģiona atpazīstamības un tūrisma attīstībai, nodrošināt dziesmu un deju svētku procesa nepārtrauktību, labvēlīgu vidi amatiermākslas kolektīvu darbībai un jaunradei, nodrošināt vietējo kultūras namu un bibliotēku darbību un veicināt Jēkabpils novada atpazīstamību Latvijā un ārpus tās.

Tāpat tiek solīts nodrošināt bezmaksas bērnudārzus visā novadā un bezmaksas ēdināšanu visās vispārizglītojošajās skolās, kā arī nodrošināt jaundzimušā pabalstu 300 eiro par pirmo bērnu, 400 eiro par otro, 500 eiro par trešo un veicināt jaunu speciālistu piesaisti novadam medicīnā, izglītībā un citās nozarēs. “Latvijas Zemnieku savienība” sola nodrošināt arī kvalitatīvu novada veco ļaužu aprūpes pakalpojuma pieejamību un turpināt sabiedriskā transporta braukšanas maksas atlaides senioriem. 

Politiskais spēks savā programmā sola nodrošināt profesionālu pašvaldības policijas darbu, rūpējoties par videonovērošanas kameru sistēmas papildināšanu un attīstīšanu visā Jēkabpils novadā. 

Tāpat arī tiek solīts saglabāt un attīstīt novadu veidojošo teritoriju patstāvību apvienotā novadā, stiprinot klientu apkalpošanas punktu un centru darbību, kā arī saglabājot nepieciešamo speciālistu darba vietas un iedzīvotājiem svarīgos pašvaldības pakalpojumus visā novada teritorijā. 

Plašāk ar “Latvijas Zemnieku savienības” programmu un citiem statistikas datiem var iepazīties Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanas šogad notiks 5.jūnijā un jaunajā Jēkabpils dome tiks ievēlēti 19 deputāti. Jauno Jēkabpils novadu veidos apvienojot vienā administratīvajā teritorijā līdzšinējās sešas administratīvās teritorijas – Jēkabpils pilsētas un Jēkabpils, Krustpils, Salas, Viesītes un Aknīstes novadu.

Komentāri (0-4/4)

  • Ints
    03.04.2021 01:07
    tomer esam zemnieku tauta un lzs vertibas ir tuvakas man, paliksu uzticigs šim sparnam, pietiek mums jau ekspermenti jekaba iela, Sajas velesanas novelu godigu un cienpilnu sacensibu un saturigas depates, atbalstisim savu vietvaru apmeklejot velesanas.
  • kultūra
    31.03.2021 18:39
    Viena no retajām vēlēšanas programmām , kur ir iestrādāta vīzija par kultūru jeb , ar likumu apstiprinēto Dziesmu un deju svētku ilgtermiņu programmu. Laikam pārējiem potenciāliem politiķiem pat nojausmas par LV kultūrpolitikas plānošanas dokumentu projektiem nākošajam plānošanas periodam ! Iepazīties ar to var KM mājas lapā.
  • viesis
    31.03.2021 18:18
    Ko var gribēt no cilvēka saraksta priekšgalā, kas tikai prot bla-bla-bla.
    Neko savas valdīšanas laikā neizdarīja, izņemot savu ģimenes draugu ielika valdē, kas nesaprata ne rīta, ne vakara, ko tur darīt, kā arī domē savām draudzenēm izveidoja departamentus ar vadītāju algu 2000 eiro.
  • Mjā
    31.03.2021 18:12
    Sola to,kas ar likumu jau noteikts,ko nodrošina pašvaldība,ūdens liešana atkal.

Atstājiet komentāru