2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Noskaidrots ar kādiem kārtas numuriem startēs partijas pašvaldību vēlēšanās Jēkabpils novadā

Noskaidrots ar kādiem kārtas numuriem startēs partijas pašvaldību vēlēšanās Jēkabpils novadā

Sestdien, 10.aprīlī laukumā pie tautas nama Jēkabpils novada vēlēšanu komisija bija sarīkojusi novada domes vēlēšanu deputātu kandidātu sarakstu kārtas numuru izlozi. 

Jēkabpils novada vēlēšanu komisija norāda, lai netiktu pārkāptas epidemioloģiskās drošības prasības, iepriekš izlozes laiks netika publiski izziņots. Tāpēc izlozē piedalījās vai to vēroja neliels skaits cilvēku – vēlēšanu komisija, pārstāvji no katras partijas, vietējo mediju žurnālisti un daži jēkabpilieši garāmgājēji.

Jēkabpils novada vēlēšanu komisijas vadītāja Iveta Upmace informēja, ka likumā norādītajā laikā un kārtībā ir saņemti 12 partiju deputātu kandidātu saraksti. Tie reģistrēti, par visiem kandidātiem saņemts arī Totalitārisma seku dokumentēšanas centra atzinums, ka neviens nav bijis VDK aģents. Vēl tiek gaidīta informācija no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes un Iekšlietu ministrijas. 

Politisko spēku pārstāvjiem tika izskaidrota izlozes kārtība: urnā ievietotas aploksnes ar lapiņām ar cipariem no 1 līdz 12. Partiju pārstāvji tika aicināti sarakstu iesniegšanas secībā doties pie urnas un izvilkt vienu aploksni, atvert to un parādīt visiem, kurš cipars un līdz ar to arī saraksta kārtas numurs ticis izlozēts un par to parakstīties protokolā.

Izlozētā partiju sarakstu secība un kārtas numurs ar kuru politiskais spēks startēs pašvaldību vēlēšanās un kādā secībā vēlētāji saņems vēlēšanu zīmes:

1. KPV LV,
2. “Apvienība "Iedzīvotāji””,
3. Latvijas Zaļā partija,
4. LSDSP,
5. Nacionālā apvienība - VL-TB/LNNK,
6. Jaunā konservatīvā partija,
7. LRA/”Vienotība”,
8. “Latvijas attīstībai”,
9. Jēkabpils reģionālā partija,
10. “Saskaņa”,
11. “Progresīvie”,
12. Latvijas Zemnieku savienība.

Atstājiet komentāru