2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Koncertieraksts: "Krustpilietim" - 30

Koncertieraksts: "Krustpilietim" - 30

 

 

Deja ir rituāls. Deja ir svētki. Deja ir notikums. Tautas deja ir stāsts, ko jāprot izteikt skatītājam. To labi prot Krustpils kultūras nama senioru deju kolektīvs “Krustpilietis” (vadītājs Kārlis Krūmiņš), kas šogad svin savu 30 dzimšanas dienu.

“Krustpilietis “ ir kolektīvs, ko vieno dejotprieks. Pa šiem gadiem malu malas piedejotas – Latvijā, Lietuvā, Vācijā, Krievijā, Dānijā, Norvēģijā. No 1986.gada, kas ir kolektīva dibināšanas gads, “Krustpilietis” ir bijis visu Dziesmu un Deju svētku dalībnieks, bet XXIII Dziesmu un XIII Deju svētkos iegūts tituls – labākais senioru deju kolektīvs Latvijā.

Arī pēc jaunākajiem deju skates rezultātiem var secināt, ka “Krustpilietis” aizvien ir viens no labākajiem senioru deju kolektīviem Latvijā. Šo lielo notikumu kolektīvs atzīmēja ar plašu jubilejas koncertu Krustpils kultūras namā 20. janvārī plkst. 17.00. Koncertā piedalījās arī draugi – deju kolektīvi “Baltābele” (Rīga), “Ķegums” (Ķegums), “Atvasara” (Ludza) un pašu mājas folkloras kopa “Rati”.

 

Atstājiet komentāru