2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jau otro dienu pēc kārtas Jēkabpilī pārspēts aukstuma rekords

Jau otro dienu pēc kārtas Jēkabpilī pārspēts aukstuma rekords

Piektdienas rītā gaisa temperatūra Latvijas austrumos ir -9..-11 grādu, pārspēts 24.oktobra aukstuma rekords vairākās pilsētās un arī visas valsts mērogā, liecina meteoroloģiskā informācija.
 
 
Sešos rītā zemākā gaisa temperatūra bija -11,1 grāds Madonā un Kārsavā, kā arī -10,8 grādi Rēzeknes pievārtē. Jēkabpilī bija -10 grādi. Līdz sešiem rītā aukstuma rekords labots Alūksnē, Gulbenē, Jēkabpilī, Madonā, Rēzeknē, Rūjienā un Zosēnos.
 
 
Iepriekšējais 24.oktobra minimālās gaisa temperatūras rekords Latvijā bija -10,9 grādi 1973.gadā.
 
 
Valsts centrālajā daļā gaiss atdzisis līdz -6..-8 grādiem, Kurzemē - līdz -3..-6 grādiem.
 
 
Aukstumu pastiprina dienvidaustrumu vējš, tā ātrums brāzmās daudzviet sasniedz 6-11 metru sekundē, Kolkā naktī reģistrētas brāzmas līdz 16 metriem sekundē.
 
 
Laiks ir sauss, ar nelielu mākoņu daudzumu, Austrumlatvijā saglabājas skaidras debesis.
 
 
Rīgā gaiss atdzisis līdz -6..-7 grādiem, kas, pūšot mērenam dienvidaustrumu vējam ar brāzmām līdz desmit metriem sekundē, līdzinās 13 grādu salam.
 
 
Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -3,4 grādiem Alūksnē līdz +2,5 grādiem Ventspilī.
 
 
23.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +31 grāds Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra piektdienas rītā ir -23 grādi Kolas pussalā, Krievijā. 24.oktobra aukstuma rekordi laboti ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, Lietuvā, Baltkrievijā un Krievijā.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar BNS
Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru