2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Brīvdienās laiks kļūs siltāks un vietām nedaudz līs

Brīvdienās laiks kļūs siltāks un vietām nedaudz līs

Nedēļas nogalē jau gandrīz pusmēnesi valdošo anticiklonu ietekme mazināsies, tādēļ mākoņu kļūs arvien vairāk, iespējams pat neliels lietus, kļūs arī mazliet siltāks, liecina prognozes.

 

Ceturtdien pēdējo reizi šajā nedēļā rīts lielākajā valsts daļā būs ar skaidrām debesīm un salu. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0..-5 grādiem, vietām, kur migla un mākoņi - +1..+4 grādi. Dienā saule gaisu sasildīs līdz +8..+11 grādiem.

 

Nakts uz piektdienu vēl sāksies ar pārsvarā skaidrām debesīm, tādēļ temperatūra strauji pazemināsies, sasniedzot -3..+2 grādus, bet nakts otrajā pusē mākoņu kļūs vairāk un temperatūra kāps uz augšu, no rīta jau visā Latvijā tā būs virs nulles.

 

Piektdiena būs mākoņaina, pēcpusdienā un vakarā Kurzemē sāks nedaudz līt, temperatūra sasniegs +5..+9 grādus.

 

Brīvdienās būs daudz mākoņu, vietām pavisam nedaudz uzlīs, naktīs un no rītiem veidosies migla. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +1..+6 grādiem, vietām, pārsvarā valsts austrumos, debesīm skaidrojoties, līdz 0..-2 grādiem, dienās +6..+11 grādi.

 

Nedēļas otrajā pusē valdošie joprojām būs lēni līdz mēreni dienvidaustrumu vēji.

 

Līdzīgi laikapstākļi kā brīvdienās saglabāsies līdz nākamās nedēļas vidum, bet otrajā pusē, aktivizējoties ciklonu darbībai, visticamāk, laiks kļūs krietni vējaināks un nokrišņiem bagātāks.

 

Avots:lsm

Atstājiet komentāru