2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jaunākā laika prognoze Jāņu brīvdienām: lai arī līs, būs silts

Jaunākā laika prognoze Jāņu brīvdienām: lai arī līs, būs silts

Jāņu brīvdienās laiks Latvijā būs nepastāvīgs - bieži uzlīs, tomēr būs arī saulaini mirkļi, kļūs nedaudz siltāks, liecina prognozes.

 

Šajā nedēļas nogalē, kad sāksies brīvdienas piecu dienu garumā, laiks vēl būs pavēss. Naktīs temperatūra pazemināsies līdz +6..+12 grādiem, bet dienās sasniegs +15..+20 grādus, vietām valsts dienvidos līdz +22 grādiem. Gan sestdien, gan svētdien brīžiem līs, dažviet ar pērkona negaisu.

 

Nākamās nedēļas sākumā kļūs mazliet siltāks un saskaņā ar pašreizējām prognozēm Līgo dienā gaisa temperatūra Latvijā būs +17..+22 grādi, vietām Zemgalē un Latgalē līdz +24 grādiem. Daudzviet Latvijā īslaicīgi uzlīs, gaidāms arī pērkona negaiss.

 

Dažviet līs arī Jāņu naktī, bet lietus neskars visu valsti. Nakts būs silta - ap +9..+14 grādiem.

 

Jāņu dienā atkal daudzviet īslaicīgas lietusgāzes, vietām ar pērkona negaisu. Gaisa temperatūra no +15..+17 grādiem jūras piekrastē Kurzemē līdz +18..+23 grādiem pārējā valstī.

 

Prognozes vēl var būtiski mainīties, jo laika apstākļu tuvākās nedēļas laikā būs nepastāvīgi - mūsu reģiona tuvumā atradīsies arī visai karstas gaisa masas, kas Baltkrievijā un Krievijā daudzviet gādās par vasarīgu svelmi.

 

"Global Forecast System" meteoroloģiskā prognožu modeļa 20 aprēķinātajos nākotnes scenārijos gan tikai divi paredz, ka karstās gaisa masas no Krievijas un Baltkrievijas Jāņos varētu sasniegt Latviju, līdz ar to iespējamība ir samērā maza.

Atstājiet komentāru