2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jāņu naktī Jēkabpils apkārtnē un Sēlijā piedzīvots stiprākais lietus kopš pērnā gada

Jāņu naktī Jēkabpils apkārtnē un Sēlijā piedzīvots stiprākais lietus kopš pērnā gada

Jāņu naktī lielā Latvijas daļā lija kā pa Jāņiem. Visvairāk lija Vidzemē, Jēkabpils apkārtnē, Sēlijā un Latgalē - valsts austrumu pusē nokrišņi bija ilgstoši un daudzviet stipri, vietām sasniedzot lielāko intensitāti kopš pagājušā gada, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

 

Piemēram, Skrīveru novērojumu stacijā no deviņiem vakarā līdz sešiem rītā lietus daudzums sasniedza 20 milimetru, un tik intensīvs lietus šeit bija pirmo reizi kopš pērnā gada oktobra. Līdzīgi arī Jēkabpils apkārtnē, vietām Vidzemē un Sēlijā.

 

Rīgā lija salīdzinoši maz - pilsētas centrā naktī bija divi milimetri nokrišņu.

 

Vietām Kurzemē un Zemgales rietumu daļā nelija nemaz. Starp lielajām pilsētām nelija Liepājā.

 

Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +11..+13 grādu, valsts austrumos vietām nepilni +14 grādi, tādējādi tā bija siltākā nakts valstī kopš šā gada 15.jūnija.

 

Jāņu rītā Latvijā ir lielākoties mākoņainas debesis, daudzviet īslaicīgi līst. Pūš mērens dienvidu vējš.  Jāņu dienā Latvijā pūtīs spēcīgs vējš - dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 12-17 metru sekundē.

 

Starp mākoņiem brīžiem parādīsies saule, daudzviet īslaicīgi līs. Sausāks un saulaināks laiks gaidāms valsts austrumos.

 

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +15..+20 grādiem.

 

Laikapstākļus nosaka ciklons ar centru Baltijas jūrā, bet tas virzās prom uz ziemeļiem, tādēļ atmosfēras spiediens sāk paaugstināties.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

 

Komentāri (0-1/1)

  • Ieva
    02.07.2018 18:23
    Jā, lija gan pamatīgi, arī Ābeļos, bet līgošanu tas neizjauca, bija jautri tāpat, lai gan ugunskuru nācās iedegt vairākas reizes...

Atstājiet komentāru