2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Vidzemi un Latgali skārušas salnas

Vidzemi un Latgali skārušas salnas

Naktī uz trešdienu daudzviet Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra divu metru augstumā noslīdējusi līdz +2..+4 grādiem, izraisot salnu zāles virskārtā, liecina meteoroloģiskā informācija.
Viszemākā gaisa temperatūra reģistrēta Vidzemes augstienē, kur Zosēnu meteoroloģiskajā stacijā termometra stabiņš noslīdējis nedaudz zem +2 grādu atzīmes.

Auksta vēl būs nākamā nakts, kad vietām Vidzemē un Latgalē zāles augstumā atkal iespējama salna.

Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +4..+9 grādiem, vietām austrumos līdz +1..+3 grādiem. Ceturtdien saule gaisu sasildīs līdz +19..+24 grādiem.

Nedēļas nogalē laiks kļūs siltāks. Vēl naktī uz piektdienu temperatūra pazemināsies līdz +3..+8 grādiem, vietām piekrastē +9..+11 grādi, bet sestdienas un svētdienas naktīs nebūs vēsāks par +9..+14 grādiem, bet dienās gaiss iesils līdz +20..+25 grādiem, vietām Kurzemē un Zemgalē līdz +27 grādiem.

Nacionālais 19.augusta aukstuma rekords ir +1,2 grādi 1987.gadā.
Teju visā valstī naktī kļuvis aukstāks par +8 grādiem. Trešdienas rītā ir lielākoties skaidras debesis, pūš viegls austrumu vējš.

Rīgā skaidrs laiks, lēns austrumu vējš, gaisa temperatūra saullēktā +9..+11 grādu, lidostā "Rīga" un citviet piepilsētā +6 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija no +17 grādiem valsts austrumos līdz +24 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē.

18.augusta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +36 grādi Spānijā un Grieķijā, kā arī +39 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -3..-4 grādi augstākajos Alpu kalnos

Atstājiet komentāru