2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Nedēļas otrajā pusē iestāsies atvasara

Nedēļas otrajā pusē iestāsies atvasara

Pēc rudenīgi vēsajām un lietainajām iepriekšējām dienām, nedēļas otrajā pusē laiks Latvijā būs pārsvarā saulains un sauss, turklāt kļūs siltāks, liecina prognozes.


Trešdienas rītā lokālas lietusgāzes virzās no Rīgas līča pāri Kurzemes centrālajai un austrumu daļai, Talsu apkaimē fiksēts arī zibens, tāpat līst vietām Zemgalē un Vidzemes ziemeļos, citviet nokrišņu nav. Gaisa temperatūra rīta agrumā no +6 grādiem Kurzemes dienvidrietumos līdz +8..+13 grādiem pārējā valstī, vēl nedaudz siltāks Rīgas līča piekrastē Kurzemē - +14..+15 grādi.


Dienā daudzviet Latvijā gaidāms īslaicīgas lietusgāzes, vietām ar pērkona negaisu. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, negaisa laikā iespējamas brāzmas.


Maksimālā gaisa temperatūra +15..+19 grādi.


No ceturtdienas laiks Latvijā uzlabosies. Ceturtdienas naktī lietus vairs nav gaidāms, debesi skaidrosies, pūtīs lēns mainīga virziena vējš, bet laiks būs dzestrs - temperatūra pazemināsies līdz +3..+8 grādiem, vietām piekrastē nedaudz siltāks. Zāles augstumā dažviet Vidzemē iespējama salna. Ceturtdiena būs saulaina un līdz +16..+20 grādiem silta.


Līdzīgi laika apstākļi saglabāsies arī nedēļas nogalē, taču naktis vairs nebūs tik aukstas. Temperatūra agri no rītiem būs pazeminājusies līdz +5..+10 grādiem, vēl naktī uz piektdienu vietām Zemgalē līdz +2..+4 grādiem un zāles augstumā salna, bet piekrastē siltāks - līdz +13 grādiem, savukārt dienās +16..+21 grāds. Laiks būs pārsvarā saulains un sauss, vienīgi sestdien var veidoties daži lielāki gubu mākoņi, kas atnes īslaicīgi lietu, tomēr nokrišņi skars nelielas teritorijas.


Nākamās nedēļas pirmajā pusē iespējamas dažas vēsākas un mākoņainākas dienas ar nelielu lietu, tomēr ilgtermiņa prognozes uzrāda lielu iespējamību, ka silts laiks turpināsies arī septembra otrajā pusē, turklāt nav izslēgts, ka kādā dienā temperatūra sasniedz pat +25 grādus, iespējami siltuma rekordi.

 

Avots: lsm.lv

Atstājiet komentāru